NBV Site

Zelf een website ontwerpen of uitbesteden aan een bureau?

Geplaatst op

Bij een hostingpakket kun je steeds vaker gebruik maken van een website builder of een CMS systeem. Hierdoor kun je door te slepen en te klikken je eigen website maken. Echter is een ervaren webdesign bureau net wat sneller met het maken van een site. Daarnaast weten zij ook precies hoe ze dingen moeten maken en kun jij snel online gaan. Ook maken zij de website zoekmachinevriendelijk waardoor jij beter en sneller gevonden zult worden. Afhankelijk van het doel van de website kun je dus bepalen of je dit zelf gaat doen of dat een webdesigner dit voor je gaat doen.

Je eigen website maken

Er zijn verschillende manieren om je eigen website te maken. De makkelijkste manier is via de websitebuilder van een hostingpartij. Echter krijg je dan vaak wel een basis website waar je alleen informatie op kunt delen. Wil je het professioneler aanpakken dan kun je beter kiezen voor een CMS systeem zoals WordPress. Hier kun je van de meeste geavanceerde templates gebruik maken die zorgen voor een professionele uitstraling. Daarnaast kan er d.m.v. een SEO plugin gewerkt worden aan de online vindbaarheid van een website. Ook zijn er plugins die de website sneller maken waardoor klanten niet onnodig veel tijd nodig hebben om iets te bekijken of te bestellen. 

Sinds juni dit jaar meet ook Google de laadtijd van een website en neemt dit dan ook mee in de bepaling van de positie in de zoekmachine. Tevens is er een community met miljoenen leden waar je jouw vraag aan kunt stellen als je er niet uitkomt. Ook zijn er video’s en handleidingen om dit systeem stap voor stap te leren.

Wat kost het laten ontwerpen van een website?

De gemiddelde webdesigner vraagt 85 euro per uur. De Kosten webdesign worden door verschillende factoren beïnvloed. Een ZZP’er werkt veelal vanuit huis waardoor zij een website goedkoper kunnen maken als een webdesign bureau die huur moet betalen voor een kantoorpand. Daarnaast is de ervaring ook een belangrijk punt in de bepaling van de prijs. Een standaard website maken is goedkoper, maar een echte maatwerk website scoort beter in het oog van klanten ook al is deze duurder. 

Als je al een website hebt is het vaak goedkoper om deze om te laten zetten als dat je een volledig nieuwe website wil. Vaak hoeven ze dan namelijk alleen een nieuw uiterlijk te maken. Ook kun je kiezen voor zoekmachine optimalisatie tegen een meerprijs. Op deze manier wordt je door het gebruik van zoekwoorden gevonden in zoekmachines zoals Google of Bing. Dit vraagt een kleine investering meer, maar het levert meestal veel meer verkopen op. Het is dus een investering in de toekomst.

De keuze maken

Afhankelijk van het budget wat jij ter beschikking stelt kun je een keuze maken. Voor minder dan 100 euro kun je een website zelf gaan ontwerpen. Wil je het professioneel aanpakken dan zit je al snel tussen de 800 – 4000 euro. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal producten of pagina’s wat jij nodig hebt voor de website.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden