NBV Site

Wil jij extra geld lenen?

Geplaatst op

Ben je van plan (binnenkort) extra geld te lenen? Bepaal dan eerst wat voor een lening je gaat afsluiten! Vergelijk ook kredietverleners met elkaar en lees dan ook de voorwaarden. Wanneer je goed voorbereid een lening aangaat, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Je kunt op www.leningen.nl alle informatie vinden die je nodig hebt om je goed voor te bereiden. Leningen.nl is een onafhankelijke website die je helpt met het vinden van de juiste informatie en de lening die het beste bij jou past tegen de laagste prijs! Leningen.nl is zoals gezegd onafhankelijk en dat kan omdat zij van elke kredietverstrekker hetzelfde provisiebedrag ontvangen wanneer een lening via deze website wordt afgesloten. Het maakt dus niet uit welke lening je afsluit of bij welke kredietverstrekker jij jouw lening afsluit. Daarom ontvang je op leningen.nl altijd een goed maar wel onafhankelijk advies.

Welke leenvorm is geschikt?

Wanneer je geld gaat lenen kun je kiezen uit meerdere leenvormen. Particulieren kunnen een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of een groene lening afsluiten. Het doel waarvoor jij wil lenen is min of meer bepalend voor de leenvorm. Bij het afsluiten van een groene lening is het doel met name het isoleren van je woning of het aanschaffen van milieubesparende middelen. Denk aan muur isolatie, een nieuwe CV ketel of zonne-energie. Een doorlopend krediet wordt vaak afgesloten als niet helemaal duidelijk is wat de hoogte van de lening moet zijn. Denk hierbij aan een verbouwing of het inrichten van bijvoorbeeld de kinderkamer. Een persoonlijke lening kan worden afgesloten voor heel veel doeleinden. Veel mensen sluiten een persoonlijke lening af voor het aanschaffen van een auto of caravan.

De voor- en nadelen van een bepaalde leenvorm

De voordelen voor het afsluiten van een groene lening is het feit dat je door het aanschaffen van milieubesparende middelen ook direct profijt hebt van deze middelen. Daarnaast mag je in vaak de rente van de groene lening aftrekken van de belasting. Wanneer je een doorlopend krediet afsluit betaal je alleen rente over het opgenomen bedrag. Wel betaal je maandelijks een soort provisie die ligt tussen de 1 en 2 % van het totaal afgesloten bedrag. Neem je geld op van de doorlopend krediet rekening dan wordt het maandelijkse bedrag dat je gaat betalen hoger. Je moet dan boven op het maandelijkse bedrag dat je al betaald, rente betalen over het opgenomen bedrag én je moet ook gaan aflossen. Een persoonlijke lening sluit je af voor een bepaalde tijd. Tijdens deze periode betaal je elke maand een vast bedrag; aflossing én rente!

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden