NBV Site

What is pdca?

Geplaatst op

Elke organisatie streeft ernaar om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en doelen te bereiken. Daarom kan de pdca een waardevol managementmodel zijn om in elk bedrijf toe te passen, omdat het streeft naar het verbeteren van de processen die in de organisatie plaatsvinden. Deze cyclische verbetering kan een belangrijke bijdrage leveren aan de binding van werknemers aan projecten, de efficiëntie en effectiviteit van bedrijfsprocessen en het bereiken van het hoofddoel van het bedrijf. Dit managementmodel werkt ook op zowel kleine als grote projecten. Ten slotte stimuleert het leerprocessen, geeft het feedback en maakt het streven naar verbetering een belangrijk onderdeel van het proces.

Waarom is pdca zo effectief?

Het sterke punt van de pdca-cyclus is dat het zich richt op bouwstenen die een project of bedrijf efficiënter maken. Hierdoor kan het meerdere belangrijke processen in een bedrijf verbeteren, zoals de planning- en controlcyclus. De pdca-cyclus begint met een plan gemaakt op basis van een strategie die een duidelijk zicht op het project geeft dat eenvoudig kan worden bijgestuurd. Het gaat door met het uitvoeren van de taken en het bewaken van hun voortgang met betrouwbare indicatoren, wat een betrouwbaardere controle van de voortgang en mogelijke wegversperringen mogelijk maakt. Aan het einde stimuleert de pdca-cyclus je om het plan met de resultaten van de controle aan te passen en de cyclus opnieuw toe te passen.

Moreel van werknemers

Een belangrijk onderdeel van bedrijfsprocessen is het moreel van hun werknemers. Hoewel de pdca-cyclus dit niet direct aanpakt, kunnen sommige van de effecten ervan het moreel van werknemers verhogen. De plan helpt medewerkers een goed overzicht hebben over het project en de taken die zij moeten uitvoeren. Hierdoor kunnen werknemers ook taken krijgen die het beste bij hen passen, wat efficiënter en leuker is. Met verbeterde indicatoren is het ook gemakkelijker om werkhoeveelheid te controleren en deze later te verbeteren. Dit helpt werknemers omdat het zware stress belastingen wegneemt en haalbare doelen creëert waarnaar ze kunnen streven. Samen zorgen deze veranderingen voor een betere werkervaring voor werknemers.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden