NBV Site

Wat zijn de voordelen van mediation?

Geplaatst op

Wanneer je in een scheiding ligt of een arbeidsconflict hebt, dan kan het zo zijn dat er voor de rechter een flinke strijd gevoerd wordt. Dit is meestal zo wanneer de belangen echt tegenover elkaar staan. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van mediation, om op deze manier een vechtscheiding of andere spanningen te voorkomen en meer ruimte te laten bestaan voor ieders belangen en hier op een empathische of meer neutrale manier mee om te gaan. Mediation speelt hierin een belangrijke rol en is vaak een alternatief voor strijd in de rechtszaal. Bij https://www.bmiddl.nl/ helpen ze je graag verder met hun kennis over mediation. 

Meer oog voor elkaars belangen

Wanneer je enkele jaren getrouwd bent met je partner, dan is dit een heel bijzondere tijd waarin je dichter tot elkaar groeit. Toch kan het zo zijn dat huwelijken niet werken en uiteindelijk stranden ook als er kinderen in het spel zijn. Waarom zou je eerst met iemand trouwen om daarna een vechtscheiding met deze gene aan te gaan? Wij zijn van mening dat een vechtscheiding ontstaat doordat er niet genoeg ruimte is voor empathie en elkaars belangen. Door mee te gaan in een mediationtraject is het mogelijk om de empathy te herstellen. De angel wordt er als het ware uitgehaald. 

Het is overigens niet zo dat mediation alleen voor echtscheidingen ingezet kan worden, veel conflicten tussen mensen kunnen op een professionele wijze uit de wereld geholpen worden met een aantal sessies. Dus het is erg interessant om dit ook in zakelijk opzicht te overwegen wanneer het nodig is.

Hoe werkt mediation?

Tijdens een mediationtraject worden er onderwerpen besproken die van belang zijn voor de (meestal) twee gesprekspartners. De mediator helpt door het gesprek te lijden en ervoor te zorgen dat twee partijen aan het woord komen en dat er geluisterd wordt naar elkaar. Er worden vragen gesteld met een open karakter zodat iedereen de kans krijgt zijn zegje te doen. De mediator is niet partijdig en dus zoveel mogelijk objectief. Het voordeel van mediationsessies is dat ze privé zijn, een rechtszaak is dat niet. 

Wil je meer weten over wat mediation voor jou echtscheiding kan doen, dan moet je echt even contact opnemen met bmiddl.nl. 

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden