NBV Site

Wat kost een begrafenisverzekering?

Geplaatst op

We hebben er waarschijnlijk allemaal wel een of meerdere keren mee te maken dat een naaste van je komt te overlijden. Voordat we zelf komen te overlijden is het belangrijk dat je je begrafenis vooraf goed hebt geregeld. Je wilt toch niet hebben dat je nabestaanden voor de kosten moeten opdraaien wanneer je wordt begraven of gecremeerd. Je kunt voordat je doodgaat je begrafenis helemaal vast leggen bij een uitvaartmaatschappij.

Bij het vastleggen van je uitvaart bij de verzekeringsmaatschappij kun je al je wensen vooraf kenbaar maken. Ondanks dat het belangrijk is dat je voor je dood je uitvaart goed geregeld hebt zijn er toch nog altijd zo’n 30% Nederlanders die geen begrafenisverzekering hebben afgesloten. Er zijn er die zelf sparen voor de uitvaart waarmee nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. De kosten van een begrafenisverzekering kunnen behoorlijk uiteenlopen. Het bedrag is afhankelijk van wat je wensen zijn tijdens de begrafenis of crematie.

Een begrafenisverzekering afsluiten

Een begrafenisverzekering dekt de kosten van een begrafenis of de crematie kosten. Bij overlijden kan er een geldbedrag worden uitgekeerd waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen bekostigen. Het is bij een uitvaartverzekering mogelijk dat bij overlijden geen geld wordt uitgekeerd, maar dat de vergoeding in natura is. Hierbij wordt de hele uitvaart door de uitvaartverzekeringsmaatschappij geregeld.

Soorten begrafenisverzekeringen in Nederland

We kennen in Nederland meerdere soorten uitvaartverzekeringen zoals: een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering, een combinatie van beiden en de kapitaalverzekering.

Een natura uitvaartverzekering zal de kosten van de uitvaart vergoeden tot het maximale verzekerde bedrag. Er zijn bij de verzekeringsmaatschappijen wel verschillen. Bij de een worden de grafrechten, grafsteen, of urn vergoed en bij de ander weer niet.

Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. Van dat bedrag kan de uitvaart worden, betaalt.

Begrafenisverzekering afsluiten

Om te voorkomen dat het verzekerde bedrag te laag is, bieden veel maatschappijen een waardevaste begrafenisverzekering aan. Het uit te keren bedrag zal daarbij meegroeien met de inflatie. Laat je vooraf goed voorlichten welke begrafenisverzekering je wilt afsluiten en wat je wensen zijn. De kosten tussen de verschillende maatschappijen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Ga dus vooraf met een vertegenwoordig om de tafel zitten en bespreek alles wat je wilt hebben tijdens de uitvaart. Ook al heb je al een begrafenisverzekering ook dan is het goed om een gesprek met een vertegenwoordiger te hebben. Je wensen kunnen veranderd zijn. Laat je het een en ander aanpassen dan zal dat van invloed zijn op je maandelijkse premie die je moet betalen.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden