NBV Site

Wanneer een advocaat inschakelen als ondernemer?

Geplaatst op

Het inschakelen van een advocaat, dat doe je als ondernemer natuurlijk liever niet. Dit betekent namelijk dat er sprake is van een zakelijk conflict en dat kost vaak veel tijd, moeite en geld. Aan te raden is dan ook om dit te voorkomen, maar helaas is dit in sommige situaties niet meer mogelijk. In dit geval ontkom je er dus niet aan om een advocaat in te schakelen. We bespreken in dit geval meer vertellen over verschillende situaties waarbij er een advocaat aan te pas moet komen. Als eerste voorbeeld gaan we je in de volgende alinea meer vertellen over een letselschade advocaat. Waarom zet je een letselschade advocaat in en hoe vind je een goede aanbieder?

Een letselschade advocaat

Een letselschade advocaat staat voor jou klaar op het moment dat iemand letselschade heeft opgelopen op de werkvloer. De medewerker zal ook een advocaat in de arm slaan omdat deze natuurlijk hoopt op smartengeld. Of de medewerker dit ook daadwerkelijk gaat krijgen hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het type letsel dat is opgelopen en of jij als werkgever daadwerkelijk aansprakelijk bent. Hebben jullie voor een veilige werkomgeving gezorgd of blijkt dit niet helemaal het geval te zijn? Dit zijn punten waar de rechter naar zal kijken en uiteindelijk is hij ook degene die bepaalt wat er gaat gebeuren.

Een strafrechtadvocaat

Naast een letselschade advocaat kan het ook zou zijn dat het een keer voorkomt dat je een strafrechtadvocaat moet inschakelen. Heeft de persoon die jouw boekhouding deed bijvoorbeeld een hoop geld van je gestolen? Dan zal deze persoon hiervoor verantwoordelijk gesteld moeten worden en zal deze persoon dus ook gestraft worden.

Wat voor advocaat je ook nodig hebt, het is altijd aan te raden om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Een advocaat kan absoluut het verschil maken en dit mag je dan ook niet onderschatten. Ga met verschillende aanbieders in gesprek en vraag ook wat voor zaken zij eerder hebben gedaan en of zij succesvol zijn geweest. Aan te raden is ook om reviews door te nemen.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden