NBV Site

Tips om na je pabo opleiding te solliciteren

Geplaatst op

Op de pabo opleiding leer je de vaardigheden om als basisschoolleraar aan de slag te gaan. Het is een prima basis om mee te beginnen, maar vaak zien we binnen enkel jaren dat de leraren zich toch willen gaan specificeren in een specifiek vak. Vaak stromen zij dan door naar het voortgezet onderwijs met een HBO master in een bepaald vak. Ook kan het zijn dat je meerdere vakken wil gaan onderwijzen.

Wat kun je na de pabo nog doen?

De opleiding die gevolgd wordt op de pabo is een basis voor het lesgeven. Je zou alvast in het reguliere of speciaal onderwijs aan de slag kunnen gaan om te sparen voor de volgende studie. Vervolgens zou je ook kunnen doorstromen naar een functie binnen het management van een school. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een decaan of directeur van een school. Ook zou je er voor kunnen kiezen om je zelf op 1 vakgebied te specialiseren en in het voortgezet onderwijs aan de slag te gaan. Dit vergt wel wat meer tijd en kennis, maar dat is het zeker waard. Natuurlijk zou je ook nog een stapje hoger kunnen gaan naar bijvoorbeeld een universiteit. Hier kan je dan lessen of gastcolleges geven over jouw specialisme.

Voordelen van het onderwijs

Door een tekort in het onderwijs zijn er steeds meer aanvullingen op het toch al redelijk goede loon. Als starter kun je ook al lekker verdienen in deze branche. Daarnaast krijg je vaak een eindejaarstoeslag en natuurlijk ook vakantiegeld. In de meeste gevallen kun je zelf kiezen of je deeltijd of voltijd gaat werken. Ook is je loon nog eens gewaarborgd bij ziekte. Met een lerarenkaart kun je zelfs profiteren van kortingen en voordelen op meer dan 1000 plekken. Ook bouw je overheidspensioen op waardoor je er ook nog warm bijzit als je met pensioen bent.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden