NBV Site

Teamtraining, wat is het en hoe kan het gebeuren?

Geplaatst op

We trappen een open deur in wanneer we vertellen dat er op de markt tal van verschillende soorten zakelijke trainingen zijn terug te vinden die worden aangeboden aan mensen die actief zijn voor een bepaald bedrijf. Het volgen van onder meer een teamtraining is door de jaren heen steeds populairder geworden. Tijdens het volgen van zo’n training kan er worden vastgesteld dat er wordt getracht om de band tussen verschillende personeelsleden van een bepaald bedrijf te versterken. Dit komt vaak niet alleen de individuele, maar ook de gezamenlijke prestaties op de werkvloer alleen maar ten goede. Wil jij hier ook graag meer over te weten komen? Lees dan snel verder en ontdek waarom het volgen van een teamtraining in de praktijk ook voor jou de moeite waard kan zijn.

            Wat is een teamtraining precies?

Zoals de naam reeds enigszins aangeeft is het zo dat er bij een teamtraining de focus wordt gelegd op trainen in team. Dit maakt meteen duidelijk dat er niet zozeer sprake is van een individuele begeleiding, maar wel van het onderling versterken van de band tussen verschillende medewerkers van een bedrijf. Het volgen van een dergelijke teamtraining is in de praktijk overigens mogelijk op tal van verschillende manieren. Wat dit betreft zal je dan ook kunnen vaststellen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen de volgende opties:

  1. Een teambuilding;
  2. Een teamworkshop;
  3. Een teamcoaching;

Voor welk type van teamtraining jouw bedrijf zal kiezen is in de praktijk afhankelijk van hetgeen men precies wil realiseren. Wil men er gewoon voor zorgen dat de onderlinge band tussen de personeelsleden wordt versterkt of wil men betere samenwerkingsverbanden creëren? Deze keuze zal voor het grootste deel bepalend zijn voor het soort teamtraining welke uiteindelijk zal worden aangeboden aan de medewerkers van het bedrijf in kwestie.

               Een teamtraining kan echt leuk zijn

Veel mensen zien in de praktijk een klein beetje op tegen een “verplichte” teambuilding. Toch is dat eigenlijk nergens voor nodig. Het volgen van een teamtraining zoals bijvoorbeeld een teambuilding kan in de praktijk namelijk ongelofelijk leuk zijn. Als bedrijf is het altijd interessant om te kiezen voor een leuke, aansprekende teamtraining zodat de medewerkers van je bedrijf (extra) gemotiveerd zijn om er mee aan de slag te gaan.

            Wanneer is een teamtraining organiseren interessant?

Er kan in de praktijk worden geconcludeerd dat het volgen van een teamtraining eigenlijk altijd interessant kan zijn. Binnen heel wat bedrijven wordt vandaag de dag vaak duidelijk dat er ongelofelijke individuele kwaliteiten in terug te vinden zijn. Mensen die beschikken over een individuele, uitstekende expertise zorgen ervoor dat het bedrijf in kwestie dag na dag op de kaart wordt geplaatst. Dit gezegd hebbende is het zo dat individuele kwaliteiten niet altijd de sleutel zijn tot succes. Veel vaker vormen ze dan ook louter en alleen de basis voor een onderneming. Door een teamtraining te gaan organiseren zal je kunnen vaststellen dat de kennis van deze verschillende experten onderling kan worden uitgewisseld waardoor ze elkaar kunnen versterken. Dit kan niet alleen de productiviteit op de werkvloer, maar ook de kwaliteit van je diensten en / of producten alleen maar ten goede komen. Dit maakt in ieder geval meteen duidelijk dat eigenlijk elk bedrijf gebaat kan zijn bij het organiseren van een teamtraining voor haar medewerkers… dit zelfs op periodieke basis.

Is jouw interesse gewekt? Bekijk de teamtrainingen van Lidrs!

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden