De online social mediawereld, wordt steeds populairder. De technologische ontwikkelingen breiden zich steeds meer uit en tegenwoordig wordt er heel veel online gedaan. En door het Coronavirus is het online adverteren alleen nog maar populairder geworden. Hoe kan dat?

Online adverteren populairder

Heel veel mensen maken tegenwoordig gebruik van de social mediamogelijkheden die er zijn. En veel mensen zijn daarom dus ook online te vinden. De beste manier om in deze tijd de meeste mensen te bereiken is doormiddel van o.a. online adverteren. Het contact verloopt gemakkelijk en je kunt heel simpel iets aanbieden.

Vanwege de coronatijd is het eigenlijk alleen maar populairder geworden. Veel mensen blijven thuis, want ze kunnen bijvoorbeeld niet werken vanwege Corona. Dat betekent eigenlijk dat er thuis niet heel veel te doen is en dat je hoogstwaarschijnlijk jezelf online bevindt. Je komt dan veel eerder advertenties tegen dan voorheen, want je hebt nu geen andere manier om je tijd te besteden.

Online zijn is alleen maar populairder geworden vanwege Corona, omdat je er niet veel voor hoeft te doen en je kunt erbinnen ook mee bezig zijn. Mensen die online adverteren die kunnen daar eigenlijk alleen maar van profiteren en er meer winst uit halen.

Wat is een SEA specialist?

SEA staat voor ‘’Search engine advertising’’ of in het Nederlands ook wel adverteren in zoekmachines. Met SEA bedoelen we de betaalde zoekresultaten in Google. De online SEA specialist houdt zich over het algemeen bezig met het opzetten, bijsturen en monitoren van advertentiecampagnes binnen de zoekmachines. Dat wordt dan afgestemd op de behoefte van de klant. Het kunnen allerlei verschillende advertenties zijn. Het kunnen advertenties zijn die boven de organische zoekresultaten komen te staan, maar het kunnen bijvoorbeeld ook advertenties van YouTube zijn.

Over het algemeen worden dit soort advertenties in Google geplaatst. Google wordt in Nederland enorm veel gebruikt en heeft het grootste marktaandeel en 93% van de zoekopdrachten worden via Google uitgevoerd. Als je gaat kijken naar de mobiele apparaten dan gaat het zelfs om 99%.

Een belangrijk onderdeel van SEA is Google Adwords. Een Google Adwords specialist helpt je meer bezoekers naar je website te trekken. Hiermee creëren ze een grotere naamsbekendheid voor jou. Het wordt nu ook wel Google Ads genoemd en dit is een onlineadvertentieprogramma. Hiermee kunnen bedrijven reclame maken via campagnes.

Google Ads maakt gebruik van de bekende PCC-systeem’’Pay per clicksysteem’’. Dat houdt in dat de adverteerder pas hoeft te betalen als er op de advertentie wordt geklikt.