NBV Site

Meer sales realiseren met een AdWords campagne

Geplaatst op

AdWords is het advertentieprogramma van Google en het meest gebruikte programma ter wereld voor het snel genereren van nog meer bezoekers naar je website of webwinkel. AdWords is zowel geschikt voor B2B als voor B2C en er zijn vrijwel geen restricties op het gebruik van AdWord. AdWords lijkt in eerste instantie eenvoudig: je meldt je aan, maakt een advertentie en dan maar wachten tot de eerste bezoekers via je AdWords campagne de weg naar je website weten te vinden. In de praktijk werkt het echter iets ingewikkelder.

De uitdaging van het opzetten van een online marketing campagne met AdWords, zit hem in het woordje ‘Words’. Campagnes die je maakt via AdWords dienen gebaseerd te zijn op woorden die door bezoekers worden gebruikt wanneer zij bepaalde zoektermen invoeren in Google. Iemand die in Amsterdam woont en op zoek is naar een schilder, zal bijvoorbeeld de combinatie ‘Schilder in Amsterdam’ gebruiken. Anderen, die ook op zoek zijn, gebruiken daar wellicht nog het woordje ‘voordelige’ bij. Bij een AdWords campagne is het zaak de juiste keywords te vinden en die vervolgens verwerken in een pakkende advertentietekst.

Keywords vinden is vakwerk!

Bij een goed opgezette AdWords campagne wordt eerst uitgezocht welke woorden bezoekers het meest gebruiken om bepaalde zoekresultaten te vinden. Nadat een zoekwoordonderzoek is verricht, worden de woorden die men voor de AdWords campagne wil gebruiken, verwerkt in een advertentietekst. Het vinden van de juiste keywords is een tijdrovende klus en vereist kennis van zaken. De meeste bedrijven en particulieren doen dit dan ook niet zelf, maar huren een Google AdWords expert in. Deze mensen houden zich uitsluitend bezig met online marketing via het advertentieprogramma van Google.

Wat kost een AdWords campagne?

Het AdWords programma is een Pay Per Click programma, wat betekent dat u alleen betaalt wanneer iemand op uw advertentie klikt. Het bedrag dat u als budget reserveert, bepaalt het aantal vertoningen. Is het budget verbruikt, dan wordt de advertentie niet mee gertoond of kunt u ervoor kiezen de campagne te verlengen.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden