NBV Site

Hoe werkt een persoonlijk alarm?

Geplaatst op

Een persoonlijk alarm is een apparaat dat ervoor zorgt dat er hulp wordt ingeschakeld wanneer dit nodig is. Maar er zijn natuurlijk meerdere soorten alarmen. Zo hebben je een alarm met een basisstations en een alarm die je met je meedraagt. Eigenlijk is de een voor in huis en de ander niet afhankelijk van een bepaalde locatie. Het principe is eigenlijk hetzelfde: Als je op de knop drukt wordt er hulp ingeschakeld. 

Meestal wordt het signaal doorgeven via de vaste telefoon of het internet. Maar je hebt ook gps apparaten die een signaal doorgeven aan de hulptroepen. Deze systemen zijn niet afhankelijk van internet en telefoonverbinding. 

Als de knop wordt ingedrukt wordt er door middel van een opname ingeschat wat voor hulp nodig is. Waarna de hulpcentrale wordt ingeschakeld. De hulp dit komt is dat van toepassing op de hulp die eventueel nodig is. 

De opvolging

De opvolging van het alarm is volledig afhankelijk van de situatie. Maar meestal wordt er binnen een bepaalde tijd op gereageerd door de politie. Dit betekent dat er Politie naar de plek rijd waar er hulp nodig is. De politie kijkt vervolgen hoe de situatie opgelost kan worden. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je er alleen voor staat in een gevaarlijke situatie. De politie zal een situatie net zo serieus nemen als een situatie waarbij er gewoon met de telefoon wordt gebeld. Erg handig dus.

Conclusie

Je hebt dus nu antwoord op de vraag: Hoe werkt een persoonlijk alarm? Het is erg handig voor mensen die veel op huisbezoek gaan. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in een situatie de escaleert hulp inschakelen van buitenaf. Ben je nou zelf werkzaam in een beroep waarbij dit van pas kan zijn? Neem dan even een kijkje bij Secure2go. Zij geven je het beste aanbod op persoonlijke alarmen.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden