NBV Site

Hoe kan je een website opzetten?

Geplaatst op

Een website maken hoeft vandaag de dag niet meer veel werk te zijn. De meeste bedrijven waarbij je een website gaat hosten hebben een websitebouwer in het pakket zitten. Hiermee kan je voor jezelf een prachtige website maken. Echter als het voor zakelijke doeleinden gebruikt moet worden komt er wel wat meer bij kijken. Op dat moment raden de meeste mensen ook aan om hier een ervaren webdesigner op te zetten.

Zelf een website maken

Een website maken wordt steeds makkelijk. De meeste aanbieders gebruik een sleep en klik systeem in een website builder waarmee je een eenvoudige website kunt maken. Zo kun je zonder de technische kennis toch een website met informatie ter beschikking stellen aan je klanten of andere geïnteresseerde. Het werkt in principe net even makkelijker voor de meeste mensen als je dit vergelijkt met een CMS website. Echter is het vandaag de dag nog wat beperkt als je kijkt naar de extra functies voor een website. Met een CMS website kun je ook de belangrijkste SEO-gegevens instellen die weer belangrijk zijn voor de online vindbaarheid. Dit heb je natuurlijk alleen nodig als je wilt dat andere je website gaan vinden. Voor het maken van een professionele webshop wordt meestal gekozen voor Magento. Hierin is het makkelijker om op te schalen wanneer je bedrijf een groei maakt. Ook kun je hier persoonlijke kortingscodes aan toevoegen.

De voordelen van een CMS website

Een CMS website maken is nog makkelijker om te doen. Ook is het een veilige manier om een website te maken. Neem bijvoorbeeld Joomla wat veel gebruikt wordt door gebruikers die nieuws of blog berichten plaatsen. Zij hebben een krachtig systeem in handen waarmee zij de wereld hun verhalen kunnen vertellen. Ook is het een veilig systeem omdat er duizenden mensen per dag werken aan de veiligheid. Meestal is er iedere maand wel een update waardoor je beveiligd bent tegen bijvoorbeeld hackers. Daarnaast heb je ook een community waar je met al jouw vragen terecht kunt. Vaak heb je dus geen webdesigner nodig waardoor je dus veel geld kunt besparen. Ditzelfde kun je natuurlijk ook met WordPress of een ander systeem doen.

Zakelijke website maken met WordPress

Met WordPress hosting kan je een prachtige website of webshop maken zonder dat je hier technische kennis voor hoeft te hebben. Woocommerce is de plugin voor het maken van een webshop bij WordPress hosting. Met deze plugin kun je gemakkelijk betaalmethodes integreren in je webshop. Ook kun je de verzending en BTW tarieven instellen zonder dat je dit hoeft te programmeren. Voor het maken van een normale website of webshop zijn er een aantal plugins die het gemak van de klant kunnen vergroten. Zo kun je kiezen voor een cache plugin om de snelheid van een website te versnellen. Yoast SEO is een plugin waarmee je gemakkelijk de belangrijkste gegevens van de website in kunt stellen. Dit wordt gebruik om de zoekmachine te laten weten waar de website over gaat. Op deze manier krijg je een goede positie in zoekmachines zoals Google of Bing.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden