NBV Site

Hoe begin je met beleggen?

Geplaatst op

Het opbouwen van een goede beleggingsportefeuille is een interessant en belangrijk proces voor iedere beginnende belegger die vermogen op wil bouwen. Maar als je niet weet waar je moet beginnen, klinkt dat allemaal heel ingewikkeld. Het is dan ook belangrijk om stap voor stap te beginnen met beleggen, om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Hoe je begint met beleggen lees je hier.

Leer de vocabulaire

Aandelen, obligaties, dividend, beurskoersen, indexbeleggen… Het zijn allemaal ingewikkelde woorden die je vaak tegenkomt als belegger. Voor je begint moet je eerst begrijpen wat dit allemaal betekent. Op deze pagina over beleggen voor beginners kun je heel veel nuttige informatie vinden over al deze onderwerpen. 

Begin stap voor stap met beleggen

Beleggen neemt tijd in beslag, en het is belangrijk om het goed te doen. Wie te snel wil gaan maakt niet per se de beste keuzes. En slechte keuzes kunnen je als belegger veel geld kosten. 

Een belangrijke stap is het vaststellen van je beleggingsdoel. Wil je bijvoorbeeld geld sparen voor de studie van je kinderen, voor de aankoop van een huis, voor je pensioen of gewoon als buffer voor slechte tijden? Bedenk je dus waar je het geld voor wil gebruiken, hoeveel je nodig hebt en ook wanneer. Als je kind over 10 jaar gaat studeren, zul je namelijk anders gaan beleggen dan wanneer dat over 2 jaar is. Tijdens deze stap moet je ook bekijken hoeveel geld je nu kunt beleggen.

Kijk daarna welke methode het beste bij jou en je doel past. Lees bijvoorbeeld ook eens over de strategie voor indexbeleggen. Misschien is deze manier van beleggen wel perfect voor jou. 

Na het bestuderen van de verschillende methodes begin je met het opbouwen van je portefeuille. Lees je goed in over risicospreiding, want ook dat is een heel belangrijk punt waar je rekening mee moet houden. 

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden