NBV Site

Boekhouder worden met deze tips

Geplaatst op

Het hebben van een boekhouder is voor bijna ieder bedrijf een noodzaak. Echter geldt dit vooral voor de grotere bedrijven. Het is namelijk zo, dat een groot deel van de eenmanszaken zelf zijn boekhouding kan regelen. Boekhouding is voor het gros van de eenmanszaken niet heel erg ingewikkeld. Zeker niet met behulp van de juiste tools. Daarentegen is de boekhouding van een groter bedrijf erg ingewikkeld en van essentieel belang.

Wat kan een boekhouder betekenen voor jouw bedrijf?

Een goede boekhouder voorkomt boetes van de belastingdienst. Daarnaast kan een goede boekhouder zelfs geld verdienen voor jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door het aankaarten van onnodige kostenposten of andere slimme trucjes. Echter is een goede boekhouder erg lastig te vinden. Zeker een boekhouder met een erkend Markus Verbeek Praehep diploma. Het inhuren van een boekhouder met dit diploma is een garantie voor een boekhouder met de juiste kennis en expertise. Het is ook mogelijk om je huidige boekhouder deze opleiding te laten doen. Zo kan je huidige boekhouder een praktijkdiploma boekhouden behalen. De opleiding bestaat uit verschillende modules waarmee je op een praktijkgericht manier bezig bent.

Kostencalculatie

Een kostencalculatie wordt gemaakt om de prijs van een product of dienst te bepalen. In deze berekening wordt de kostprijs bepaald aan de hand van kengetallen. Kengetallen zijn betrouwbare kostprijsgegevens, in de meeste gevallen zijn deze kengetallen erg gespecialiseerd in verschillende onderdelen. Op deze manier kun je altijd een gepast aanbod doen naar iedere klant of opdrachtgever. Wanneer je een boekhouder wil worden is het erg belangrijk dat je deze kengetallen leert anders wordt het heel lastig om je toekomstige clienten te helpen.

Bedrijfsadministratie

Bedrijfsadministratie is voor ieder bedrijf erg belangrijk. Het is namelijk van belang dat deze administratie goed op orde is. Probeer als boekhouder dus om zo secuur mogelijk te werk te gaan. Tijdens de boekhouder opleiding leer je deze skills aan door verschillende cases te maken die gebaseerd zijn op situaties in het bedrijfsleven. Het is erg belangrijk dat je als boekhouder bedrijfsadministratie leert het is namelijk de basis van een goede boekhouder. Heb je nog helemaal geen kennis van bedrijfadministratie voordat je begint met de opleiding, dan is dat helemaal niet erg. Het is wel handig voor jezelf om je alvast te verdiepen in het vak zodat je de kennis later makkelijker oppikt.

Financiering

Financiering wordt ook wel een financieringsbegroting genoemd. Een financieringsbegroting wordt opgesteld om een inzicht te krijgen in de begroting voor jouw bedrijf. Het is mogelijk om een financiële begroting te maken op basis van eigen vermogen en vreemd vermogen.

Tijdens de boekhouder opleiding leer je naast bedrijfsadministratie ook het financiele aspect van het beroep. Het gaat namelijk voormamelijk om het stukje accounting. Dit onderwerp is voor vele een struikelblok maar als je het eenmaal onder de knie hebt kan het nog best leuk zijn. Heb je geen kennis van accounting of ben je slecht in rekenen? Dan is de studie boekhouding niet erg geschikt, je moet je klanten namelijk kunnnen adviseren en dat gaat lastig als je er zelf weinig van snapt.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden