NBV Site

5 trendy opleidingen

Geplaatst op

Ben je van plan om te starten met een nieuwe opleiding, maar twijfel je nog over welke je graag zou willen doen? In deze blog bespreken we vijf trendy opleidingen, misschien zit er dus wel een voor jou tussen.

ICT

De ICT-sector kampt sinds een aantal jaren met een groot personeelstekort. Studenten krijgen al tijdens hun opleiding gevraagd om bij bedrijven te komen werken, of krijgen soms zelfs al een contract aangeboden voor na de opleiding. Ben je dus digitaal vaardig en lijkt ICT jou interessant? Dan ben je in ieder geval al zeker van een baan.

Bestuur

Bijna elk bedrijf heeft een bestuur en daar moeten natuurlijk mensen voor opgeleid worden. Word jij helemaal wild van organiseren, delegeren en beslissingen nemen? Dan is een opleiding bestuur misschien wel iets voor jou. Naast organisatie, leer je ook veel over het bedrijfsleven, het is dus een hele brede opleiding.

Onderwijs

Het onderwijs is diverser dan veel mensen denken. Vaak wordt bij onderwijs gedacht aan het basisonderwijs of de middelbare school. Maar ook op het mbo, hbo en de universiteit zijn natuurlijk docenten nodig. Afhankelijk van waar jouw interesses liggen, kun je op al deze (en nog meer) plekken het onderwijs in. Het grootste verschil zit hem natuurlijk in de leeftijd van de kinderen. Hoe jonger de kinderen, hoe meer je bezig bent met opvoeden naast het lesgeven. Voor de verschillende scholen zijn ook verschillende opleidingen nodig. Op een basischool kun je lesgeven met de opleiding PABO, op een middelbare school mag je lesgeven als je de opleiding voor een bepaald vak hebt gedaan.

Zorg

Ook in de zorg zijn talloze keuzes wat betreft opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan verpleegkundige, diëtist, fysiotherapeut en ga zo maar door. Bijna alle beroepen in het ziekenhuis hebben hun eigen opleiding, dus het is belangrijk om je hier goed in te verdiepen.

Techniek

De techniek is de toekomst, en daarom ook een goed beroepsveld om in af te studeren. Qua techniek is er ontzettend veel te vinden, dus het is belangrijk om bijvoorbeeld een aantal open dagen te bezoeken, zodat je zeker bent van je keuze.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden