NBV Site

5 tips bij belastingaangifte

Geplaatst op

5 tips bij belastingaangifte

De belastingaangifte. Ieder jaar komt het weer voorbij: voor 1 mei moet je aangifte inkomstenbelasting doen bij de Belastingdienst. Geen leuk klusje, wel belangrijk. En, hoe beter je bent voorbereid, hoe makkelijker het is. In dit artikel geven we je 5 tips voor de voorbereiding op de belastingaangifte, voor zowel particulieren als bedrijven. Een goed begin is het halve werk!

1. Zorg voor een goed bijgehouden administratie

Je administratie vormt de basis van je aangifte. Zorg er daarom voor dat je administratie goed op orde is en klopt. Dat maakt het doen van belastingaangifte een stuk makkelijker. Als particulier is het belangrijk dat je jaaropgaven en loonstrookjes goed bewaard, deze vormen de basis van de aangifte.

2. Win advies in van een boekhouder

Het inwinnen van advies van een boekhouder of belastingadviseur kan geen kwaad. Zij zijn op de hoogte van alle regels die gelden en bieden hulp bij belasting aangiftes. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald!

3. Verzamel de benodigde gegevens

Ieder jaar heb je dezelfde gegevens nodig voor het doen van belastingaangifte. Maak handige checklist die je ieder jaar weer kunt gebruiken.

4. Wees op de hoogte van aftrekposten en kortingen

Zowel particulieren als bedrijven hebben in een aantal gevallen recht op korting of kunnen gebruik maken van een aftrekpost. Lees je goed in over welke aftrekposten en kortingen er zijn en bekijk of je hier gebruik van kunt maken. Dit is zeker de moeite waard, want zo betaal je al snel veel minder belasting!

5. Dubbelcheck de gegevens

Wanneer je belastingaangifte doet, zijn een groot deel van de gegevens al voor jou ingevuld. Je hoeft zelf alleen nog maar aan te vullen met gegevens die nog niet bekend zijn bij de Belastingdienst. Controleer alles goed voordat je de aangifte verstuurd. Gebruik hiervoor de checklist die je hebt gemaakt bij tip 3.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden