NBV Site

3 tips voor betere bedrijfsprocessen

Geplaatst op

 Verbetering van de klantervaring en de omzet 

Effectieve processen aan de inkomstenzijde van het bedrijf, zoals sales en marketing stimuleren het verkoopsucces en verbeteren de nauwkeurigheid van de prijsstelling en de productontwikkeling. Gestructureerde processen betekenen dat je klanten gedurende hun hele levenscyclus kunt meten en een consistent uitstekende klantervaring kunt creëren die de verkopers kunnen gebruiken om klanten te behouden. Dit stelt salesmanagers in staat om het verkoopproces actief te managen, de verkoopcijfers te verbeteren en de prijsstelling en kortingen te controleren. Het helpt meestal ook om de kosten van klantenwerving te verminderen, of in ieder geval om bewuster te investeren in het hele verkoopproces. 

  1. Risico’s verminderen 

Consistente processen zorgen voor herhaalbare resultaten. Herhaalbare resultaten betekenen minder bedrijfsrisico. Een voorbeeld hiervan is het kwaliteitscontroleproces van een fabrikant. Zo’n herhaalbaar, voorspelbaar proces heeft dezelfde waarschijnlijkheid van het definiëren van defecten in elke dienst, de hele tijd. Een proces dat varieert van shift tot shift of van persoon tot persoon zal soms resulteren in het vinden van veel defecten en soms zeer, waardoor de kosten van de kwaliteit toenemen en het moeilijk wordt om de onderliggende oorzaak van problemen te vinden. Omdat rigoureuze processen het gemakkelijker maken om de hoofdoorzaken te vinden, verminderen ze het risico op problemen die al heel lang bestaan in je bedrijfsvoering. 

  1. Maak het bedrijf gemakkelijker te beheren 

Voorspelbare processen die gemeten kunnen worden, betekenen dat je die processen in systemen kunt plaatsen, meten en hun output kunt kennen, zonder dat je ze direct hoeft te observeren. Dit betekent dat goede processen het mogelijk maken voor leidinggevenden en managers om de business te managen zonder dat ze betrokken hoeven te zijn bij elk operationeel detail. Het helpt leiders om “uit het onkruid te geraken” om hun tijd te besteden aan het bedrijf zelf. Voor meer manieren om je bedrijfsprocessen te verbeteren, schakel de hulp van 5ST3PS in.

Gerelateerde berichten

Gratis reclame, zo doe je dat

Maximale reclame met een minimaal budget. Klinkt goed hè? Er zijn mogelijkheden om dit waar te maken. Dit hoeft geen geld te kosten, alleen wat...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden