NBV Site

Zo kies je een letselschade advocaat met een vooraanstaande reputatie

Geplaatst op

Niet alle advocaten of advocatenkantoren zijn hetzelfde. Bij deze een aantal nuttige tips en vragen die je dient te stellen bij het kiezen van de beste letselschade advocaat voor een belangrijke zaak.

Tip 1: Onderzoek de geloofwaardigheid van de letselschade advocaat

Als een bedrijf goed werk doet, zal het een goede reputatie hebben in de legale gemeenschap en onder advocaten en rechters. Onderzoek dan ook de geloofwaardigheid van de advocaat door beoordelingen van eerdere cliënten te lezen. Vaak geven ze een eerlijk oordeel en ontdek je hoe de advocaat en zijn of haar firma presteren. Neem er de tijd voor, want je wil natuurlijk wel een echte professional die jou helpt bij de letselschade claim en geen kat in de zak.

Tip 2: Kijk naar de ‘track record’ en verdiep je in de advocaat

Kijk ook uitgebreid naar de zogeheten ‘track record’. Heeft de letselschade advocaat in het (recente) verleden veel zaken gewonnen? Dan is hij of zij succesvol en heb je een grotere kans om de letselschade claim te ontvangen. Het is dus belangrijk om je goed in te lezen in een bepaalde advocaat en daar de tijd voor te nemen. Te snel handelen is nooit goed, of je nu een advocaat bent of een cliënt.

Tip 3: Onderzoek hoe een advocaat aan zijn of haar zaken komt

Hoe advocaten aan hun zaken komen is veelzeggend. Maken ze gebruik van voormalige cliënten, andere advocaten en rechters of is het pure marketing? Het is een goed teken wanneer zaken afkomstig zijn van voormalige cliënten, die dan waarschijnlijk een positief verhaal hebben verteld aan vrienden, familie en/of kennissen die ook een advocaat nodig hebben.

Tip 4: Werkt de advocaat resultaatgericht?

Vooraanstaande advocaten worden vaak gevraagd om andere advocaten te leren hoe ze een doeltreffende en resultaatgerichte manier kunnen werken. In dat geval hebben ze een voortreffelijke reputatie en worden ze erkend als leiders in hun vakgebied. Dat is natuurlijk goed nieuws wanneer je een letselschade advocaat nodig hebt. De kans dat jouw zaak op een positieve manier eindigt is in dat geval een stuk groter. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden