NBV Site

Welke oplossingen bieden IT beveiliging?

Geplaatst op

Veel Nederlandse ondernemers en ZZP’ers denken dat hun onlineactiviteiten veilig genoeg zijn. Vaak wordt gedacht dat de omvang van hun onderneming het niet noodzakelijk maakt om serieus na te denken over mogelijke hacks en andere cyberaanvallen. Toch kan ook de data van een kleine onderneming een interessant doelwit zijn voor kwaad willenden. Zie hier de oplossing: door tijdig te anticiperen en aandacht te hebben voor de veiligheid van de it-systemen kan je veel problemen voorkomen. Hierdoor krijg je grip op IT.

Kies voor IT-oplossingen die werken

Bij IT-oplossingen wordt vaak gedacht aan het beschermen van de technische structuur van een computernetwerk. Dat is bijvoorbeeld het geval bij kritische bedrijfsapplicaties. Vanzelfsprekend is het van belang dat een onderneming daar op moet kunnen vertrouwen. Ook voor kleinere bedrijven is een goede beveiliging noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop de gegevens van klanten worden opgeslagen, het functioneren van de website of de voorraadadministratie. Door gebruik te maken van goed doordachte oplossingen zorg je ervoor dat je het risico op ongewenste gebeurtenissen minimaliseert.

Bron: https://gripopit.nl/ict/ict-beheer/

De digitale werkplek

Nu steeds meer ondernemingen het belang inzien van het werken op afstand, is het ook van belang om ervoor te zorgen dat dit veilig kan gebeuren. De medewerkers via een VPN-verbinding toegang verschaffen tot de noodzakelijke diensten binnen je onderneming klinkt handig, maar dat betekent niet dat er automatische veilig gewerkt kan worden. IT-oplossingen kunnen daarbij de veiligheid vergroten, bijvoorbeeld door het voorkomen van zero-day aanvallen. Ook het beschermen tegen malware en ransomware is vandaag de dag essentieel. Op die manier voorkom je ook reputatieschade aan je onderneming. Door grip te krijgen op dergelijke situaties voorkom je immers een hoop ellende.

Veilig werken in de cloud

Cloud computing klinkt wellicht als een vaag begrip, maar steeds meer ondernemingen maken hier gebruik van. Je huurt als het ware een server of een deel hiervan zodat je onderneming een stuk flexibeler kan opereren. Dat klinkt mooi, maar vaak wordt er te weinig aandacht besteed aan de veiligheid. Ook zaken als de gebruikersaccounts en de opgeslagen data kunnen een doelwit zijn van cybercriminelen. IT-oplossingen kunnen een grote bijdrage leveren door proactief te handelen. Op die manier kunnen fishing-aanvallen worden voorkomen en worden kwaadaardige website onbereikbaar gemaakt. Ook op het gebied van e-mail kunnen tal van beveiligingsmaatregelen voorkomen dat indringers via een bijlage of via het downloaden van bestanden toegang krijgen tot je bedrijfssystemen.

Voorkomen is beter dan genezen

Door op tijd advies in te winnen op het gebied van mogelijke oplossingen, voorkom je als ondernemer een hoop ellende. Hoe klein je onderneming wellicht ook is, het investeren in noodzakelijke oplossingen is van groot belang. De schade bij een digitale aanval is vaak groter zijn dan de investering die nodig is om je bedrijfssystemen te beveiligen.

Gerelateerde berichten

Optimaal Profiteren van een Professioneel Administratiekantoor voor Bedrijven

Een goed beheerde administratie vormt het fundament van elk succesvol bedrijf. Het is de sleutel tot het nemen van weloverwogen beslissingen, het...

Lees meer

Personeelsfeest ideeën: Onvergetelijke feesten met Flitz Events

Een personeelsfeest is een uitstekende manier om de moraal te verhogen, de band tussen collega’s te versterken en waardering te tonen voor het...

Lees meer

Query’s met Microsoft SQL Server: Ontketen de kracht van database queries

De cursus Query’s met Microsoft SQL Server van SpiralTrain.nl kan u helpen uw queryvaardigheden naar een hoger niveau te tillen door diepgaande...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden