NBV Site

Wat is SEO?

Geplaatst op

Wanneer u de woorden “zoekmachineoptimalisatie” hoort, hebben we het over het helpen van een website om hoog te scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Het doel is om uw pagina door de meeste mensen te laten zien en de concurrentie voor te blijven. Veel factoren spelen een rol, maar contentstrategie is koning als u een succesvolle SEO-campagne wilt. Indien u het complete SEO proces uit handen wil laten nemen, is zoekmachine optimalisatie uitbesteden mogelijk.

Naast een geweldige contentstrategie, wil u ook aandacht besteden aan verschillende andere factoren en technieken als u wilt dat uw website hoger scoort. Veel van deze zullen in de loop van de tijd worden gedaan naarmate uw website groeit.

Wanneer u voldoet aan de zoekintentie van uw doelgroep, genereert u meer verkeer naar uw pagina. Goed scoren voor termen waarnaar zelden wordt gezocht of die niets met uw bedrijf te maken hebben, zou een verspilling van tijd en serverbronnen zijn. Dus als we werken aan het verbeteren van de SEO van een pagina, willen we altijd de intentie van de gebruiker in gedachten houden. 

Waarom is SEO belangrijk?

De twee doelen van SEO zijn om kwalitatief verkeer aan te trekken en bovenaan de zoekresultaten van zoekmachines te verschijnen voor termen die potentiële klanten zouden zoeken. Dit wordt gedaan om het organische websiteverkeer te vergroten in plaats van te betalen voor advertentieruimte om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen.

Gewoonlijk kunnen organische zoekresultaten meer zoekopdrachten van gebruikers dekken en meer klikken genereren dan betaalde advertenties. Betaalde advertenties kunnen samenwerken met andere marketinginspanningen en u snelle leads op een nieuwe website opleveren. Maar op de lange termijn wilt u organisch in zoekmachines verschijnen, omdat dit u een beter rendement op uw investering oplevert.

Linkbuilding

Linkbuilding is het verkrijgen van links naar uw website van andere websites. In SEO worden deze links backlinks genoemd. Door backlinks van hoogwaardige sites te krijgen, kunt u autoriteit aan uw site doorgeven en kunt u hoger scoren op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s).

Volgens Google is een belangrijk onderdeel van het identificeren van welke pagina’s relevant en betrouwbaar zijn, “te begrijpen of andere prominente websites naar de inhoud linken of ernaar verwijzen.”  Daarom is het belangrijk om linkbuilding te overwegen bij het bouwen van een SEO-strategie. Wanneer u het linkbuilding proces door een partner uit wil laten voeren, is linkbuilding uitbesteden een goede optie.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Stel dat u een geweldig stuk inhoud hebt, maar uw website is vrij nieuw en heeft nog niet veel autoriteit verdiend. Het verkrijgen van links van andere betrouwbare websites is een geweldige manier om Google te helpen uw site als gezaghebbend te zien.

Backlinks zijn in wezen stemmen van vertrouwen voor uw site en omdat pagina’s met meer backlinks vaak hoger scoren, is het essentieel om:

  • Maak inhoud van hoge kwaliteit die het waard is om naar te linken
  • Gebruik strategieën voor linkbuilding om meer backlinks binnen te halen

Aangezien linkbuilding inspanning kost, zal het eerder vroeger dan later starten van het proces van linkbuilding u een groter voordeel geven ten opzichte van concurrenten en op de lange termijn grote voordelen opleveren voor uw website.

Gerelateerde berichten

Query’s met Microsoft SQL Server: Ontketen de kracht van database queries

De cursus Query’s met Microsoft SQL Server van SpiralTrain.nl kan u helpen uw queryvaardigheden naar een hoger niveau te tillen door diepgaande...

Lees meer

Waarom is digitalisering belangrijk?

Het is belangrijk om efficiënt te kunnen werken. Naar een archief heen en weer lopen is vaak niet efficiënt. Veel beter is het om vanaf de werkplek...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden