NBV Site

Wat is het voordeel van een incasso advocaat?

Geplaatst op

Waarom zou je een incasso advocaat in de arm nemen? Een legitieme vraag die vraagt om een gedegen antwoord. In deze blog behandelen we dit onderwerp. Lees snel verder!

Achter je geld aan

Niemand vindt het leuk om achter zijn of haar geld aan te moeten. Het kan zeker voorkomen als je een ondernemer bent en een wanbetaler aan je broek hebt hangen. Zeer irritant en frustrerend, je werkt tenslotte niet voor niets. Zelf brieven schrijven is een arbeidsintensief gebeuren waar je als ondernemers niet op zit te wachten. Hoe kun je dat dan wel goed doen? Heel makkelijk om dit uit te besteden aan een expert op dit gebied: de incasso advocaat.

De voordelen van de advocaat

In de juridische wereld waarin de incasso advocaat werkzaam is, zal het een leek gaan duizelen, wanneer deze het jargon hoort. Gelukkig weet de advocaat prima waar hij of zij aan toe is en kan prima handelen. Daarbij is er een groot voordeel te noemen dat de incasso advocaat valt onder de Orde van Advocaten. Dit laatste is voordelig voor ondernemers, omdat advocaten verplicht zijn op basis van de wet te handelen. Een incassobureau moet dit ook doen natuurlijk, maar de praktijk wijst uit dat er bureaus zijn die er schimmige praktijken op na houden. Een advocatenkantoor staat echter onder toezicht van de orde en zal via de officiële wegen het open staande bedrag betaald weten te krijgen. Het tweede voordeel is, dat een advocaat een gerechtelijke procedure kan starten voor je, een incassobureau kan dit niet.

Conclusie

Wanneer je als ondernemer lekker rustig wilt slapen en je geld sneller wilt hebben op een fatsoenlijke manier, dan is het heel slim om een incasso advocaat in de arm te nemen. Met de juridische kennis en kunde loodst de advocaat je door het incassotraject en eventueel de gerechtelijke procedure.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden