NBV Site

Wat is factoring: een beknopte uitleg over factoring

Geplaatst op

Factoring is een vorm van financiering die bedrijven met cashflowproblemen door traag betalende klanten helpt. Het stelt je bedrijf in staat om facturen te financieren, wat het werkkapitaal van je bedrijf verbetert.

Factoring geeft je klanten 30- tot 60 dagen de tijd om te factureren

Heb je klanten die 30, 50 of 60 dagen nodig hebben om facturen te betalen? In de huidige omgeving zijn de meeste commerciële verkopen gebaseerd op betalingstermijnen. Termijnen kunnen je klanten tot twee maanden de tijd geven om een factuur te betalen. Het aanbieden van voorwaarden kan leiden tot cashflowproblemen omdat veel kleine en middelgrote bedrijven het zich niet kunnen veroorloven om zo lang op een betaling te wachten. Ze hebben geld nodig om de lopende uitgaven te betalen – zoals de salarissen van het personeel en de leveranciers.

De oplossing: facturen

Factuurfactoring lost dit probleem op. Het geeft je een voorschot op je facturen van langzaam betalende commerciële klanten. je krijgt direct werkkapitaal dat je kunt gebruiken om belangrijke kosten te betalen.

Hoe werkt factuurafhankelijke factoring?

De meeste factoringbedrijven structureren hun transacties als de verkoop van een aandeel. In principe verkoop je de financiële rechten op je facturen in ruil voor een onmiddellijke betaling. Factoren kopen je facturen in twee termijnen – het voorschot en de korting. Het voorschot dekt tot 80% van de factuur en wordt onmiddellijk op je bankrekening gestort. Let op dat het voorschot verschilt per sector en per bedrijf. Zodra je klant betaalt, wordt de tweede termijn met de factorkorting gedekt om de resterende 20% te dekken, na aftrek van eventuele kosten. Deze betaling betaalt de transactie voor die specifieke factuur.

Voordelen van factoring

Factoring heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van financiering voor kleine bedrijven. Het duidelijke voordeel is dat het je cashflow kan verbeteren. Er zijn echter nog andere voordelen. Factuurfactoring is beschikbaar voor kleine bedrijven en kan snel worden ingezet. Daarnaast wordt de financieringslijn geïndexeerd op basis van de omzet van je bedrijf, zodat deze kan meegroeien met je omzet.

Gerelateerde berichten

Veiligheid en groei van betonplaten

In onze samenleving spelen betonplaten een vaak onopgemerkte, maar essentiële rol, waar ze niet alleen bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie...

Lees meer

Optimaal Profiteren van een Professioneel Administratiekantoor voor Bedrijven

Een goed beheerde administratie vormt het fundament van elk succesvol bedrijf. Het is de sleutel tot het nemen van weloverwogen beslissingen, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden