NBV Site

Wat doet een echtscheidingsadvocaat?

Geplaatst op

Een scheiding is een lastige tijd, maar het kan eenvoudiger gemaakt worden: roep de hulp in van de echtscheidingsadvocaat. Wat doet deze advocaat voor je? In deze blog nemen we deze juridische expert onder de loep en laten je zien wat je hebt aan zijn of haar diensten. Kijk snel verder.

Wat zijn de werkzaamheden van een echtscheidingsadvocaat?

Het is gemakkelijker om een onafhankelijke professional (een eerste instantie) te laten helpen met een aantal zaken die een rol spelen bij de echtscheiding:

  • Afspraken over alimentatie
  • Een convenant opstellen
  • Echtscheiding aanvragen bij de rechter
  • Afspraken vastleggen in een ouderschapsplan, met name over kinderalimentatie

Het is een groot voordeel om een expert naar deze zaken te laten kijken. Een echtscheidingsadvocaat is niet emotioneel betrokken en weet zo beter het overzicht te houden. Hij of zij kan ook bemiddelen om jullie belangen beter op elkaar aan te laten sluiten. Zelfs of juist in een scheiding is het belangrijk dat je elkaar iets gunt, niet het onderste uit de kan wil. Al was het maar vanwege het voordeel dat je er van kunt hebben. Vaak is het wel zo, dat wanneer je er met je partner niet uitkomt, hij of zij zelf een advocaat moet gaan zoeken, omdat de echtscheidingsadvocaat, wanneer jij deze hebt ingeschakeld, alleen nog jouw belangen wil verdedigen.

Wat kost een echtscheidingsadvocaat?

Voor de diensten van een echtscheidingsadvocaat moet je al snel zo’n 150 a 200 euro per uur rekenen. Afhankelijk van je inkomen is er eventueel subsidie mogelijk. Daarnaast is er nog een rechtsbijstandsverzekering. Deze vergoed wellicht een gedeelte van de kosten. Wanneer je samen met je partner op een lijn zit en vooral geen obstakels ziet, dan is het goed om een vaste prijs af te spreken voor de werkzaamheden van de advocaat. Het beste is dan om zelf al voorwerk te doen en afspraken te maken met je aanstaande ex-partner, op deze manier is de advocaat minder lang bezig. Toch kan deze al snel 10 uur bezig zijn. Een eenvoudige scheiding is niet gratis. Reken op 2500 euro en misschien nog wel iets meer. Zorg dat je eieren voor je geld kiest. Wanneer er geen grote bezwaren zijn, kies dan voor het poldermodel: concessies doen wanneer dat voordeliger is. Een advocaat is nodig om de scheiding aan te vragen bij de rechter.

Gerelateerde berichten

Veiligheid en groei van betonplaten

In onze samenleving spelen betonplaten een vaak onopgemerkte, maar essentiële rol, waar ze niet alleen bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie...

Lees meer

Optimaal Profiteren van een Professioneel Administratiekantoor voor Bedrijven

Een goed beheerde administratie vormt het fundament van elk succesvol bedrijf. Het is de sleutel tot het nemen van weloverwogen beslissingen, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden