NBV Site

Waarop upcycling van gebruikte producten waardevol is?

Geplaatst op

Ecologisch leven is een trend in onze samenleving. Je ziet het overal, van biologische producten in de ijskast tot en met de meubels in het appartement. Alles moet duurzaam zijn. Het is niet verwonderlijk dat ondernemers inspringen op dit terrein van productie. Er zijn veel ontwikkelingen gaande waarbij ook nieuwe ideeën geïnitieerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de term upcycling. Wat houdt deze term in? In principe gaat het erom dat er een bestaand product is, dat min of meer qua vorm gelijk blijft, maar wat een nieuw doel en een hogere kwaliteit krijgt. In vergelijking met recycling, verliest het product vaak zijn identiteit. Soms wordt dit gereduceerd tot een grondstof product. Om dit laatste te bereiken wordt veel energie verbruikt. Voor upcycling is zo’n grote hoeveelheid energie niet nodig. 

Nu over het upcycling van pallets

Als het de laatste jaren iets is wat veel hergebruikt wordt, dan zijn het pallets wel. En niet in een versnipperde of onherkenbare vorm, nee gewoon puur als pallet met alle karakteristieken die daarbij horen. Maar hoe doe je dat? Mensen zijn er achtergekomen dat je heel gemakkelijk met pallets voordelig tuinsets kan maken. Ze doen dit vaak zelf op basis van bouwtekeningen die op internet gevonden worden. Natuurlijk kun je hier als ondernemer ook inspringen en met de hulp van timmerlieden en meubelmakers schitterende producten fabriceren en leveren aan consumenten die daar behoefte aan hebben. Dit scheelt voor de consument weer een tik met de hamer op de vingers, wanneer hij of zij niet zo handig is, en voor jou betekent het een kans om je brood te verdienen. Vooral gebruikte pallets bieden een goede zakelijke kans, omdat de inkoopprijs hiervoor vaak lager ligt dan gloednieuwe pallets. 

Steigerhout

We blijven nog even in de houten sferen: net als pallets is steigerhout een product wat je prima kan upcycling. Daar worden ook kasten voor in huis van gemaakt. Ook dit doen mensen vaak zelf. Een ondernemer kan hier prima mee uit de voeten, met een goed team van meubelmakers kun je ook op dit terrein schitterende resultaten bereiken. Scheigerhouten meubels passen goed in een industrieel interieur. 

Conclusie

Upcycling is dus op een creatieve manier gebruik maken van bestaande producten door ze in een nieuwe context te plaatsen, door ze een nieuwe functie te geven en daarmee de waarde van het originele product te vergroten. Ondernemers kunnen geld verdienen met upcycling

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden