NBV Site

Waarom jij een elektromonteur moet worden

Geplaatst op

Er is steeds meer vraag naar elektromonteurs, doordat steeds meer studenten kiezen voor managementopleidingen. Genoeg reden om te kiezen voor een omscholing en een stappenplan om een elektromonteur te worden.

Van onze basisverlichting en elektrische behoeften tot de mega commerciële en industriële elektrische bedradingstoepassingen die bedrijven, ziekenhuizen, scholen en datacenters laten draaien, zijn elektriciens onmisbaar voor het leven in de moderne wereld.

Elektromonteurs zijn meer dan ooit in trek

Elektromonteurs en andere geschoolde vakmensen behoren tot de grootste hoofdpijndossiers op het gebied van mensen kunnen nemen, door een tekort aan arbeidskrachten, naast de verkoop, het management en de leidinggevenden. Er is simpelweg een tekort aan vakmensen en dit geeft je zo’n beetje een garantie op een baan voor de komende 30 jaar. Dit wordt grotendeels toegeschreven aan een vergrijzende beroepsbevolking die met pensioen gaat, maar ook omdat de nieuwe studenten veelal kiezen voor managementopleidingen zoals marketing.

Om laten scholen voor baangarantie en wat moet je kunnen?

Als je op zoek bent naar een andere loopbaan, de kantoorbaan wilt verlaten en een actievere professionele weg wilt inslaan, dan staan de werkgevers voor je in de rij. De belangrijkste rol van een elektromonteur is het installeren, testen en onderhouden van elektrische bedrading, apparatuur en armaturen in een breed scala van toepassingen, van huishoudelijke tot commerciële instellingen.

Van het beoordelen van plannen en het plannen van de lay-out van de bedrading tot het plaatsen van zekeringsdozen en stroomonderbrekers, je dagelijkse taken als elektromonteur zijn gevarieerd en houden je scherp.

Solliciteren naar een functie

Er zijn dus genoeg redenen om een elektromonteur te worden. Het scholingsproces kan even duren, maar je hebt er tot je pensioen profijt van. Solliciteer op een vacature elektromonteur en je zult zien dat je bij je eerste poging al meteen in de buurt van een baan komt. In veel gevallen zal je zelfs direct de kans krijgen om je te bewijzen.

Gerelateerde berichten

Het geheim achter succesvolle videoproducties

De digitale wereld heeft in de afgelopen jaren een enorme verschuiving gezien naar visuele content. Video’s zijn overal: op sociale media,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden