NBV Site

Tips voor het (ver)kopen van een bedrijf

Geplaatst op

Het is een heel ambitieus idee, het overnemen van een bedrijf. Maar hoe doe je dat nu echt? Hulp bij bedrijfsovername is vaak geen overbodige luxe. Er komen veel dingen bij kijken, ook aspecten waar je in eerste instantie nog niet over na hebt gedacht. Het kost veel tijd, energie en ook geld, maar het zal je nog veel meer opleveren. Je zal er natuurlijk niet blind in gaan en wel beschikken over enige kennis, maar een bedrijfsovername is een hele klus an sich. Het is geen dagelijkse bezigheid, maar een hele mooie uitdaging die je vooral aan moet gaan!  Ook het verkopen van een bedrijf brengt het een en ander met zich mee. Hoe doe je dit?

Denk goed na over de toekomst

Ten eerste is het belangrijk dat je zelf goed nadenkt over de toekomst. Waar wil je bijvoorbeeld naartoe met het bedrijf, heb je grootste doorgroeiplannen of vind je het prima zo? Wil je het bedrijf laten groeien en dan weer doorverkopen of wil je er echt je eigen merk van maken? En wat betreft de verkoop van een bedrijf, wat voor soort mensen wil je dat het bedrijf van je overnemen? Vind je het belangrijk dat zij dezelfde activiteiten gaan doorvoeren of dat er een hele nieuwe wind in het bedrijf komt?

Gratis stockfoto met bedrijf, beweging, bovenaanzicht

Ga in gesprek over de overname

Natuurlijk sta je er niet alleen voor, er zijn jou duizenden mensen voorgegaan. Het is daarom heel verstandig om advies in te winnen bij een bedrijf verkopen adviseur, want kennis is macht. Dit kan je doen door veel artikelen op het internet te lezen, maar ook door bijvoorbeeld hulp in te schakelen en gesprekken aan te gaan met mensen die hier kennis over hebben. Ook zou je hier over in gesprek kunnen met jouw werknemers, zij hebben namelijk een andere invalshoek dan jij. Wellicht dat dat voor verhelderende ideeën zorgt.

Gratis stockfoto met afspraak, bedrijf, computer

Verkopen doe je samen

Ook de verkoop van een bedrijf doe je samen. Het is namelijk een hele grote beslissing om te maken dat je een bedrijf gaat verkopen. Je hebt er immers bloed, zweet en tranen in gestopt en op het moment van verkoop hoop je dat de kopers doorgaan met het bedrijf zoals jij het hebt bedoeld. Ook in deze situatie is het slim om hulp te krijgen, zodat je achteraf geen spijt krijgt van je keuzes en er ook geen (financiële) gevolgen ontstaan. Maak goede keuzes en zorg dat hier niet alleen voor staat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden