NBV Site

Hoe zorg je ervoor dat pallets langer meegaan?

Geplaatst op

Pallets van hout gaan meestal zo’n 3 tot 5 jaar mee. Dat is zeker niet een korte periode wanneer je je realiseert dat pallets constant belast wordt met zware ladingen die over vele kilometers worden getransporteerd. Het is meestal stukken goedkoper om ervoor te zorgen dat je producten gebruikt met een langere levensduur en dit geldt ook voor pallets. Door een langere levensduur voor pallets te realiseren, hoef je hier minder geld aan uit te geven. Om die reden geven we je in deze blog een aantal tips om ervoor te zorgen dat je houten pallets langer meegaan en je ze weer opnieuw kunt inzetten.

Leer je personeel goed om te gaan met pallets

Veel schade die wordt aangericht aan pallets, zijn het gevolg van onjuist handelen. Dit kan door verschillende zaken komen zoals tijdsdruk of onvoorzichtigheid. Als je je medewerkers leert hoe ze op een correcte manier omgaan met de pallets, dan kun je ervoor zorgen dat er stukken minder schade ontstaat en je de pallets ook op langere termijn kunt blijven gebruiken. De belangrijkste zaken om je personeel te leren zijn zoal het vermijden van het duwen en/of slepen over de vloer aangezien pallets zijn bedoeld om te worden opgetild, het ervoor zorgen dat je, bij het gebruiken van een vorkheftruck, de pallets volledig worden opgetild en je de pallets niet laat vallen. 

Gebruik meer behandelde pallets

Er bestaan pallets die vooraf behandeld zijn. Deze zijn wat kostbaarder, maar ze gaan daarentegen wel langer mee dan onbehandelde pallets. Onbehandelde pallets kunnen namelijk slijten en splijten als het gevolg van vocht of insecten. Door gedroogde materialen te gebruiken in plaats van groen hout, is het mogelijk om de duurzaamheid te verbeteren met meer dan veertig procent!

Repareer gebruikte pallets

Als er dan onverhoopt toch nog een pallet stuk gaat, dan hoeft deze niet per se direct bij het grof vuil! Je kunt een pallet immers in veel gevallen ook nog repareren. Dan kan die vaak ook nog een flinke poos mee!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden