NBV Site

Hoe worden wereldkaarten gemaakt?

Geplaatst op

Eeuwen geleden toen de eerste kaart gemaakt werd, werd deze netjes met de hand, een liniaal en met een passer gemaakt. Op dit moment is deze methode natuurlijk heel anders omdat we met de technologie van nu tot enorm veel in staat zijn, zoals ze bij Tensing doen.

Een wereldkaart op maat laten maken door Tensing

Bij Tensing kun je je wereldkaart laten maken. Al zo’n 30 jaar lang zijn de mensen bij dit bedrijf gespecialiseerd in Geografische Informatie Systemen en complexe Data Integratie technologie. Met behulp van het platform Esri ArcGIS is het mogelijk om een wereldkaart te maken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld interactieve kaarten creëren waarbij jouw data in zijn geheel gevisualiseerd kan worden. Je hebt daarnaast altijd de mogelijkheid om jouw wereldkaarten te personaliseren door het gebruik van standaard of originele symbolen. Met behulp van het datasysteem worden verschillende bronnen gebruikt om zo jouw locatie waarden zo exact mogelijk te krijgen. Daarna wordt er gefocust op de belangrijke visualisaties en de ruimtelijke ordening.

Wat voor systeem is het Esri ArcGis precies?

Wanneer je jouw geografische informatie wilt visualiseren, maken en analyseren is het ontzettend verstandig en handig om gebruik te maken van Esri ArcGis. Dit platform zorgt er namelijk voor dat de data voor iedereen beschikbaar is en dat je daarnaast ook intelligente kaarten, zoals een wereldkaart, kunt creëren. Bij het gebruik van dit platform wordt er vooral gefocust op de vier verschillende aspecten. De aspecten waarop gefocust wordt zijn: analyse, apps, data en maps. Deze vier aspecten zijn namelijk de belangrijkste bouwstenen voor het vormen van jouw ideale kaart. Eerst wordt het aspect maps bekeken, daarna de data, hierop volgt de analyse en uiteindelijk wordt er gefocust op de apps.

Verschillende soorten manieren om een wereldkaart te maken

Naast het gebruiken van een software kun je ook op andere manieren een wereldkaart maken. Je kunt allereerst de eeuwenoude manier gebruiken. Dit doe je door simpelweg een potlood te pakken en daarna een kaart te tekenen op schaal. Hoewel dit natuurlijk een heel simpel idee is, moet je er wel verstand van hebben en je zult er veel tijd in moeten steken. Op internet staan daarnaast ook nog andere manieren om een eigen kaart te maken. Je kunt bijvoorbeeld je eigen kaart ontwerpen op Google. Er bestaan dus meerdere mogelijkheden om een wereldkaart te maken. Het is belangrijk dat je bekijkt welke manier bij jouw idee en wensen past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden