NBV Site

Hoe word je piloot?

Geplaatst op

Een droom van velen, werkelijkheid voor enkelen. De zoektocht naar jouw ideale baan is een van de meest ingewikkelde zoektochten die een mensenleven kent. Als kind steken er slechts een aantal beroepen bovenuit zoals voetballer, politie, bakker én piloot. Een enorm vliegtuig met zijn grote hoeveelheid aan knopjes binnenin de cockpit, trekt van jongs af aan de aandacht. Voor velen is het worden van piloot dan ook een droombaan. Toch laten veel mensen deze droom varen, of dat nou ligt aan de toelatingseisen of aan een verschuiving in interesse. Verlies jij jouw droom niet uit het oog en ga jij er helemaal voor, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan dit blog.

Werk of hobby

Allereerst is het zaak om jezelf af te vragen met welke doeleinden jij wilt gaan vliegen. Is dat omdat je een passie hebt voor vliegtuigen en graag vliegt als hobby óf wil jij van vliegen je werk maken en aan de slag gaan als commercieel piloot? Daarnaast zal je ook voor jezelf na moeten gaan op welk niveau jij commercieel wilt vliegen. Wil jij een Boeing 747 vol met passagiers vervoeren over de hele wereld of verzorg jij liever parachutisten of zakenreizen? Voor ieder doeleinde heb je een andere opleiding nodig, waardoor het van belang is om de juiste keuze te maken.

Welke pilotenopleiding?

Heb je besloten of je als hobbyist of als commercieel piloot aan de slag wilt gaan? Dan is het zaak om een passende opleiding en vliegschool te vinden. Een bewijs waarmee jij aantoont dat je bevoegd bent om een vliegtuig te besturen, wordt een brevet genoemd.

PPL: Private Pilot License

Wil jij als hobbyist of als zakenman zelf een vliegtuig besturen? Dan is dit brevet zeer geschikt. Met deze opleiding word je getraind in het vliegen van vliegtuigen voor privégebruik. Het brevet geldt ook buiten Europa en stelt je in staat om een onbeperkt aantal passagiers te vervoeren, mits je hier geen geld mee verdient. Dit brevet is met name geschikt voor zakenmensen met een eigen vliegtuig en sportvliegers.

CPL: Commercial Pilot License

Wil je wel geld verdienen met het besturen van een vliegtuig? Dan past deze opleiding beter bij jouw wensen. Het CPL-brevet is een vereiste wanneer je als piloot aan de slag wilt in de kleine luchtvaart. Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van zakenmensen of het faciliteren van parachutisten. Toch kiest het merendeel niet voor een carrière in de kleine luchtvaart maar ligt hun hart bij de grote luchtvaart. Een CPL-brevet is in dat geval niet voldoende.

ATPL: Air Transport Pilot License

Deze opleiding heb je nodig wanneer je aan de slag wilt gaan als verkeersvlieger. Met het ATPL-brevet ben je bevoegd om te werken als gezagvoerder of FO (copiloot). Het is het hoogste brevet dat je kunt halen en bestaat uit zowel het PPL- als het CPL-brevet. Het is dus niet nodig om beide brevetten te behalen voordat je begint aan de opleiding voor een ATPL-brevet.

Gerelateerde berichten

Het geheim achter succesvolle videoproducties

De digitale wereld heeft in de afgelopen jaren een enorme verschuiving gezien naar visuele content. Video’s zijn overal: op sociale media,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden