NBV Site

Hoe verplaats ik mijn kunstcollectie op een veilige manier?

Geplaatst op

Als je goed geboerd hebt in bijvoorbeeld het onroerend goed of financiële zaken, dan wil je nog wel eens wat extra uit kunnen geven, bijvoorbeeld om je bedrijf op te fleuren met kunst. Kunstaankopen zijn daarnaast vaak gemotiveerd om een zekere status te etaleren. Het wil dan overigens helemaal niet zeggen dat die kunst dan ook esthetisch aantrekkelijk is. Hoewel het hier natuurlijk een smaakoordeel betreft, dus het is persoonsafhankelijk, toch zijn er wel duidelijk verschillend aan te geven. Hoe het ook zij, je hebt je centen verdiend en wilt iets uitgeven aan kunst. Een prima uitgave! Zo is het trouwens eeuwen en eeuwen geweest, waar het geld zat, daar gingen de kunstenaars heen. Op deze manier was het voor kunstenaars als Michelangelo mogelijk om de Sixtijnse Kapel te versieren en heel prozaïsch ´rond te komen´. 

Verplaatsing kunstcollectie

Alle collectioneurs en grote musea in de wereld maken gebruik van op maat gemaakte transportkisten als het gaat om het vervoer van belangrijke kunstwerken. Deze werken zijn vaak miljoenen euro´s waard en mogen natuurlijk niet beschadigd raken. Het gespecialiseerde transportbedrijf komt langs om de werken in te pakken, in kisten te doen en voorzichtig op de meest professionele wijze te versturen. Je ziet werkelijk een militaire operatie zich voltrekken wanneer een Picasso of een Cezanne van punt A naar B gebracht wordt. De grote musea in de wereld lenen soms, na maanden van overleg en planning, elkaar grote kunstwerken uit. Zo rouleren de werken een beetje over de aarde en kunnen mensen in verschillende landen dichter bij huis de werken zien. Het is wel uitzonderlijk dat die dingen gebeuren met hele waardevolle schilderijen, gezien hun onvervangbaarheid.

Gerelateerde berichten

Veiligheid en groei van betonplaten

In onze samenleving spelen betonplaten een vaak onopgemerkte, maar essentiële rol, waar ze niet alleen bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden