NBV Site

Hoe verlaag ik de kosten van het versturen van pakketjes?

Geplaatst op

Verstuur je vaak zakelijk pakketten? Dit kan een grote kostenpost worden als je dit niet goed organiseert. Het biedt veel voordelen om inzicht te krijgen in internationale pakketverzendingen. Omdat er steeds meer koeriersdiensten starten, is het lastig om hier een duidelijk inzicht in te krijgen. De prijzen variëren van bedrijf tot bedrijf, maar er zijn meer manieren om de kosten van het verzenden van pakketten te verminderen.

Bekijk de prijzen van alle aanbieders

Het versturen van pakketten via de post is tegenwoordig een dure aangelegenheid. Gelukkig is er veel concurrentie tussen particuliere koeriersbedrijven, wat betekent dat als je zorgvuldig rondkijkt, je al snel veel geld kunt besparen. Echter, je moet ervoor zorgen dat je gebruik maakt van een gerenommeerde koeriersdienst en een die is voorzien van positieve onafhankelijke klantenbeoordelingen. Een eenvoudige vergelijker voor deze manier om geld te besparen is Parcel Parcel. Bereken hier wat je kunt besparen op pakket versturen.

Stap over op dozen op maat

Veel bedrijven werken tegenwoordig met verzenddozen op maat. Dit heeft onder andere als voordeel dat jouw logo en merk door iedereen in het verzendproces wordt opgemerkt (denk aan naamsbekendheid). Maar bovenal zorgt het hebben van verschillende doosformaten voor een gewichts- en afmetingbesparing. Als je een kleinere doos gebruikt bespaar je dus op gewicht en formaat, waardoor de prijs voor het verzenden dus ook lager wordt. Zeker bij internationale verzendingen en grotere aantallen kan dit voor een grote kostenbesparing zorgen.

Verander je opvulmateriaal

Het opvullen van restruimte in de doos is essentieel om je goederen goed bij de ontvanger te krijgen. Kies bijvoorbeeld voor bubbeltjesplastic in plaats van rubber of te dik karton. Een ander alternatief voor bubbelplastic is een grote bubbel met lucht. Hiervoor heb je in oppervlakte minder plastic nodig, terwijl het dezelfde bescherming biedt. Dit is over het algemeen ook de goedkoopste optie om je dozen mee op te vullen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden