NBV Site

Hoe is het om te werken en te leven op zee?

Geplaatst op

Er zijn verschillende beroepen die je kunt uitoefenen, waarbij je langere periode van tijd weg zult zijn van huis. Iedereen kent natuurlijk wel de verhalen van militairen die uitgezonden worden. Er zijn echter ook andere beroepen waarbij je ver van huis kunt zijn. In deze blog onderzoeken wat nu het reilen en zeilen inhoudt van werken en leven op zee. 

Verschillende branches

Er zijn verschillende branches en bedrijfstakken waarin men kan werken op zee. Een van de meest bekende is misschien wel werken bij de marine. Sommigen van de bemanningsleden zijn weken of maanden op zee. Er zijn ook andere branches waarin je langere periodes op zee kunt werken. Denk hierbij aan bedrijven die werkzaam zijn in de offshore (bijvoorbeeld www.kenzfigee.com) of de visserij.

Privacy

Afhankelijk van de grootte van het schip, is er in dat geval sprake van relatief weinig privacy. Een mooi voorbeeld hiervan zijn onderzeeërs. Hierbij slaap je gemiddeld met vier collega’s gedurende weken of maanden in een kleine cabine. Als je bijvoorbeeld op een boorplatform verblijven, dan zijn hier doorgaans andere mogelijkheden voor recreatie dan op verschillende boten. Daarnaast bevinden veel boorplatformen zich op redelijke afstand van de kust. Dit betekent dat, indien met maanden op het boorplatform moet verblijven, er misschien een mogelijkheid is op een uitstapje naar het vaste land.

Compensatie

Het spreekt voor zich, dat een dergelijke inlevering van privacy en gedurende zolang van je familie en vrienden te zijn verwijderd, gecompenseerd dient te worden. Gelukkig is dat in veel gevallen ook zeker het geval. Over het algemeen verdient het erg goed om langere periodes op zee te werken. 

Vaak wordt ook het transport (dat wil zeggen vanaf je huis naar de uiteindelijke locatie) vergoed door de werkgever. Tenslotte zijn er vaak ook enige risico’s verbonden aan het werk. Dit maakt dat de compensatie nog groter is. 

Gerelateerde berichten

Veiligheid en groei van betonplaten

In onze samenleving spelen betonplaten een vaak onopgemerkte, maar essentiële rol, waar ze niet alleen bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie...

Lees meer

Optimaal Profiteren van een Professioneel Administratiekantoor voor Bedrijven

Een goed beheerde administratie vormt het fundament van elk succesvol bedrijf. Het is de sleutel tot het nemen van weloverwogen beslissingen, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden