NBV Site

Hoe bespaar ik energie voor mijn bedrijf?

Geplaatst op

Met de hogere energieprijzen van afgelopen jaar wordt het steeds belangrijker om energiebewust te gaan leven. Door energiebewust te zijn kun je veel energie besparen met jouw bedrijf, waardoor je flink wat kosten op de energierekening zal kunnen besparen. In deze blog worden een aantal lucratieve oplossingen besproken om energie te besparen met jouw bedrijf.

Goede Isolatie

Een manier om veel energie te besparen is door het gebruiken van een goede isolatie in jouw bedrijf. Door gebruik te maken van isolatie zul je minder jouw bedrijf hoeven te verwarmen met gas of elektriciteit. Hierdoor zul je veel energie kunnen besparen.

Er zijn een hoop verschillende isolatietechnieken. Zo kun je gebruik maken van zogenaamde isolatieplaten. Dit zijn grote platen met isolatiemateriaal. Ook kun je kiezen voor glaswol als isolatiemateriaal. Glaswol is geschikt doordat het niet brandbaar en niet oplosbaar is in water!

Gebruik LED verlichting

Geloof het of niet, maar er zijn nog steeds bedrijven die gloeilampen of andere traditionele verlichting gebruiken. Het is raadzaam om direct over te stappen op LED verlichting. De meest efficiënte LED lampen verbruiken zo’n 90% minder energie dan een gloeilamp. Daarnaast hebben LED lampen ook nog een langere levensduur, waardoor je minder snel nieuwe lampen hoeft te kopen…. Omschakelen dus!

Gebruik lampen met sensors

Vaak hebben bedrijven lampen de hele dag (en soms zelfs nacht) aanstaan, terwijl er lang niet altijd mensen in het desbetreffende gebouw zijn. Een handige manier om hier energie bij te besparen is door lampen te gebruiken die op een sensor werken. Deze lampen zullen enkel aangaan wanneer er iemand onder de sensor loopt. Erg handig!

Gebruik een warmtepomp

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en gebruikt warmte uit de omgeving. Hierdoor hoef je geen gebruik meer te maken van aardgas! Naast het feit dat dit beter is voor het milieu (minder fossiele brandstoffen), zul je hier ook geld mee kunnen besparen. De prijs van aardgas kan namelijk enorm hoog zijn op momenten dat er veel vraag naar is.

Gebruik zonnepanelen

Je ziet het steeds meer om je heen; zonnepanelen. De rede dat mensen zonnepanelen gebruiken is doordat je eigenlijk je eigen elektriciteit (deels) produceert. Met de huidige stroomprijzen heb je zonnepanelen al binnen 5 jaar (of minder) terugverdient. Na deze 5 jaar heb je eigenlijk voor een deel ‘’gratis’’ stroom. Naast het feit dat je een hoop geld bespaart op de energierekening is het ook nog eens goed voor het milieu. Door zonnepanelen te gebruiken worden er namelijk minder fossiele brandstoffen gebruikt voor het opwekken van energie.

Zet de thermosstaat iets lager

Een andere optie om energie te besparen is natuurlijk om de thermosstaat iets lager te zetten. Hierdoor zal er minder aardgas nodig zijn om een gebouw te verwarmen! Wanneer je de thermosstaat enkele graden lager zet zul je dit nauwelijks tot niet merken. De energiebesparing daarentegen is enorm! Mocht het toch te koud worden in de desbetreffende ruimte dan kun je ervoor kiezen om warme kleding aan te trekken. Denk hierbij aan een wollen trui of een warm vest.

Gerelateerde berichten

Veiligheid en groei van betonplaten

In onze samenleving spelen betonplaten een vaak onopgemerkte, maar essentiële rol, waar ze niet alleen bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden