NBV Site

Gereedschap en machines in de industrie

Geplaatst op

We zijn allemaal bekend met de grote industrieën en de industriële revolutie. Deze wordt vooral gekenmerkt door het gebruik van grote machines, begin 20e eeuw nog voornamelijk bestaande uit energie uit stoom en kool. Hoewel we inmiddels al zeker honderd jaar verder zijn dan het begin van de industriële revolutie, is het toch bijzonder om te zien hoeveel machines er nog steeds in de industriesector worden gebruikt. In deze blog willen we wat meer vertellen over het gebruik van machines in diverse maakindustrieën.  

Gespecialiseerde machines

Bijna alle machines die je vindt in werkplaatsen, fabrieken en andere productieplekken, zijn bijzonder gespecialiseerd. Een mooi voorbeeld hiervan is een autofabriek. Wanneer je een video ziet, of het geluk hebt gehad dat je deze met het blote oog in actie hebt kunnen zien, dan zullen je een paar dingen opvallen. Ze zijn om te beginnen bijzonder snel, ze voeren handelingen uit in een dusdanig hoog tempo dat geen mens het zou kunnen bijhouden. Ook valt het je op dat elke machine aan deze lopende band een eigen bijzonder gespecialiseerde taak uitvoert. Dat zie je eigenlijk in bijna alle industrieën waar machines/robots zelfstandig opereren.

Bewerkingsmachines

Er zijn ook nog machines die meer gebruikt worden als een vorm van gereedschap, dan als het primaire onderdeel van de productie. Er zijn bijvoorbeeld heel veel machines die gemaakt zijn om bepaalde grondstoffen of halffabrikaten te kunnen bewerken wanneer een klant maatwerk verzoekt. Dit komt nog vaker voor dan je zou denken! Zeker wanneer het gaat om de zogenaamde finishing touches. Elk bedrijf, elke fabriek en elke producent heeft nét wat andere wensen dan een product gemaakt in de vorm van massaproductie. Er zijn veel aanbieders van bewerkingsmachines, maar als je op zoek bent naar een gedegen leverancier, dan adviseren we je van harte om contact op te nemen met de specialisten van Calvet: expert in bewerkingsmachines.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden