NBV Site

Flashcards zijn erg handig bij het studeren.

Geplaatst op

Flashcards.nu biedt een schitterend overzicht van wat flashcards voor je kunnen betekenen. 

Flashcards zijn klassieke studiehulpmiddelen, en niet voor niets – ze bevorderen het studeren door actief te herinneren, een van de manieren waarop onze hersenen het meest effectief leren. Er zijn studenten die gebruikmaken van de flashcards, maar ze halen niet allemaal een 10. Dat komt vaak door inefficiëntie. Hoe zit dat dan? Een reden waarom het vaak niet zo efficiënt gaat is dat ze vaak complexe kaarten maken die geen echte herinnering afdwingen – wat ertoe leidt dat mensen herkenning verwarren met werkelijke kennis.

Hoe je kunt leren van flashcards

De meest belangrijke onderdelen van het leerproces is het opnemen van nieuwe informatie ermee worstelen in je hersenen. Er iets nieuws mee te creëren – je eigen woorden, beelden, en methodes om die informatie uit te leggen. Door dit te doen creëer je sterke neurale paden, die je in staat stellen het geleerde op een later tijdstip gemakkelijk terug te vinden in gedachten. Daarom is een van de tips die we je willen geven: dwing je jezelf om de informatie in je eigen woorden te presenteren.

Wanneer je vooraf gemaakte flashcards gebruikt, sla je dat hele deel van het proces over. In de meeste gevallen is de tijd die je bespaart het niet waard.

Plus, als je besluit om je eigen flashcards te maken, heb je de mogelijkheid om ze aan te passen en ze beter te maken. 

Hoe pak je het concreet aan? 

Stel je even voor dat je een les volgt over de geschiedenis van vliegtuigen. Want zeg nou zelf, waarom zou je niet? Vliegtuigen zijn geweldig. Hoe dan ook, nu studeer je voor een examen en je moet wat informatie weten over het eerste vliegtuig: De Wright Flyer.

Dus je pakt een flash kaart. Op de voorkant, schrijf je, “Eerste Vliegtuig”. Dan, op de achterkant, zet je een paar feiten:

Wright Flyer

Vloog in 1903

Vloog vier keer

Gebruikte een kettingaandrijving

…en op die manier, ben je nu de trotse eigenaar van een slechte flash kaart. Dit is waarom.

Door meerdere feiten op één kaart te zetten, help je je zelf veel te veel. Het is beter om veel minder op je kaart te zetten. Dan moet er meer uit je geheugen komen. Dat zorgt juist voor de training. 

Gerelateerde berichten

Veiligheid en groei van betonplaten

In onze samenleving spelen betonplaten een vaak onopgemerkte, maar essentiële rol, waar ze niet alleen bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie...

Lees meer

Optimaal Profiteren van een Professioneel Administratiekantoor voor Bedrijven

Een goed beheerde administratie vormt het fundament van elk succesvol bedrijf. Het is de sleutel tot het nemen van weloverwogen beslissingen, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden