NBV Site

Een goede band met je werknemers

Geplaatst op

Als werkgever is een goede band met je werknemers een van de belangrijkste dingen die er is. Werknemers zijn namelijk degene die het bedrijf draaiende houden. Echter is een goede band kweken zo makkelijk nog niet. Elke werknemer is anders, wat ervoor zorgt dat er niet één manier is om het goed aan te pakken. Wel zijn er bepaalde handelingen die gedaan kunnen worden om de sfeer en productiviteit te verbeteren op de werkvloer.

Bied een goede lunch aan

Om ervoor te zorgen dat je werknemers met genoeg energie op de werkvloer staan, is het van belang dat ze goed eten. Het aanbieden van een lunch kan hier een geschikte oplossing voor zijn. Wees wel bewust van het soort lunch dat je aanbiedt. Het is van belang dat de lunch gezond is en genoeg voedingsstoffen bevat. Ook is het van belang dat de lunch producten bevat die in overeenstemming zijn met de FFSC 22000 certificering. Op deze manier zorg je ervoor dat je werknemers voedingsmiddelen binnen krijgen die voedselveilig zijn.

Luister naar je werknemers

Een van de grootste valkuilen voor een werkgever is wanneer de werknemer zich ongehoord voelt. Op dit soort momenten zal de werknemer ervoor kiezen bepaalde dingen niet meer te delen met de werkgever en dit sneller te bespreken met zijn collega’s. Dit kan onrust veroorzaken op de werkvloer. Daarom is het van belang om te luisteren naar de werknemer. Dit kan in verschillende vormen: evaluatiegesprekken, brainstormsessies en meetings waar gevraagd wordt naar de input van werknemers. Door de werknemers te laten praten over hun inzichten zullen ze zich sneller gehoord voelen.

Duidelijke richtlijnen

Veel conflicten op de werkvloer ontstaan door onduidelijkheid. Het is daarom belangrijk dat de werknemers duidelijkheid hebben over wat wel en niet mag. Dit kan worden gedaan door het creëren van een personeelshandboek en door het geven van informatiesessies over speciale procedures op de werkvloer. Het geven van een cursus over het waarborgen van informatieveiligheid door gebruik te maken van ISO 27001 kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat conflicten rondom privacy verminderen. Zolang elke werknemer op de hoogte is van wat er wordt verwacht, zal dit de sfeer positief beïnvloeden.

Gerelateerde berichten

Het geheim achter succesvolle videoproducties

De digitale wereld heeft in de afgelopen jaren een enorme verschuiving gezien naar visuele content. Video’s zijn overal: op sociale media,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden