NBV Site

De voordelen van een voice over

Geplaatst op

Met een voice over kun je levendigheid brengen in je reclames. Hoe zit het precies? In deze blog willen we je vertellen hoe je een stukje menselijkheid in animaties en radioreclames kunt krijgen. Natuurlijk zijn niet alleen animaties voorzien van een voice-over, ook bijvoorbeeld nagesynchroniseerde buitenlandse reclames hebben er een. 

Lees snel verder in deze blog om te zien wat je allemaal kunt doen.

Radioreclames

De meeste radioreclames zijn wat langer dan reclames op de televisie en hebben meestal ook een net ietwat ander karakter. Omdat je op de radio natuurlijk niet werkt met beeld moeten de reclames iets hebben waardoor ze bij mensen in hun gedachten blijven zitten. Dat maakt dat radioreclames meestal wat flauwer of irritanter zijn. In vele gevallen zijn het kleine hoorspelen compleet met geluidseffecten. Erg grappig om naar te luisteren, soms zijn ze tenenkrommend. Bij alle radioreclames is het erg belangrijk een voice-over te hebben die een boodschap vertelt. 

Animaties en nasynchroniseren op televisie en YouTube 

Er zijn twee belangrijke media waar animaties en nagesynchroniseerde reclames vaak te zien zijn, compleet met voice over: het gaat om YouTube en televisie. Het klassieke medium televisie is tegenwoordig minder goed bekeken dan het veel recentere YouTube. Toch zijn reclames op beide media erg belangrijk voor de omzet van ondernemers. Een voice-over kan via beide media ingezet worden. Zeker op YouTube zie je veel vaker ietwat kunstzinnige reclames waarbij een voice-over een grote rol speelt. 

Presentaties 

Natuurlijk is er ook nog een andere optie waarbij een voice-over gebruikt kan worden namelijk de bedrijfspresentatie. De presentatie kan gehouden worden of opgenomen zijn of een combinatie daarvan. Degene die de voice-over doet hoeft niet noodzakelijkerwijs de presentator te zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een bedrijfsfilm te maken waar een voice over, bijvoorbeeld een bekende acteur, het bedrijfsverhaal vertelt dat op dat moment urgent is. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het gebruik van een voice over voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met justinamgar.nl. 

Gerelateerde berichten

Het geheim achter succesvolle videoproducties

De digitale wereld heeft in de afgelopen jaren een enorme verschuiving gezien naar visuele content. Video’s zijn overal: op sociale media,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden