NBV Site

De voordelen van een merknaam registratie

Geplaatst op

Bij https://www.intellectueeleigendom.be/ helpen ze je graag verder aan de informatie over de verschillende voordelen van een merknaam registratie. Maar waarom zou je hier nu precies voor moeten gaan? We nemen het met je door in deze blog dus lees snel verder. 

Hou je geld in de zaak

Bepaalde mensen willen graag parasiteren op andere mensen. Dat is onder ondernemers ook zeker het geval. Als ze de mogelijkheid krijgen, dan slaan ze toe om ideeën van anderen te stelen. Dus in de eerste plaats is het heel erg belangrijk dat jij je merken en concepten vast laat leggen. Op deze manier is het heel moeilijk voor kwaadwillenden om jouw kapitaal te stelen. Een bedrijf als The Coca-Cola Company heeft haar merk Coca-Cola goed beschermd, maar ook haar merk Sprite is beschermd. Het wordt duidelijk dat een bedrijfsnaam iets anders is dan een merknaam. Dus vergis je hier niet in. 

Patent

Een patent is een vaak aangevraagde registratie. Maar wat is het precies? Een patent komt in beeld wanneer jij een uitvinding gedaan hebt. Dan wil je dat jij als enige hier profijt uit kunt trekken door het te vercommercialiseren. Wanneer je het niet beschermd, dus dat je het niet claimt, dan kan een andere er ook gewoon mee gaan werken. Dat moet je zien te voorkomen. Het komt niet zelden voor dat een merknaam en een patent aangevraagd worden door ondernemers. 

Waarvoor kun je registeren? 

Het is mogelijk dat je voor meerdere landen een merknaam laat registeren. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld ook een registratie voor Duitsland en Frankrijk mogelijk is. Je moet gewoon even kijken in welke landen je voornamelijk actief bent. Hoe groter het gebied van de registratie, des te hoger de kosten voor de registratie, maar uit zo’n omvangrijke registratie kun je ook veel meer halen, want in al die landen kun je je merk beschermen. 

Wil je meer weten over de verschillende opties, dan is het slim om even contact op te nemen met intellectueeleigendom.be. Ze hebben de juiste informatie voor je. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden