NBV Site

De handigste tools voor op kantoor

Geplaatst op

Het kantoor kan een zeer hectische en drukke werkplek zijn. In sommige gevallen is dit erg fijn omdat je snel met collega’s kunt overleggen en hierdoor sneller en beter kunt werken. Naast voordelen kent het werken op kantoor ook nadelen. Zo word je bijvoorbeeld sneller afgeleid door collega’s of staat je dag volgepland met meetings, waardoor je eigenlijk niet helemaal aan je werk toekomt. Naast je productiviteit op de werkvloer, speelt ook je gezondheid een belangrijke rol. Wanneer collega’s ziekjes zijn, is de kans groot dat je wordt aangestoken. Om zowel de productiviteit als de gezondheid te stimuleren, noemen we in dit blog enkele tips die je kunnen helpen om beter en gezonder op kantoor te werken. 

Werkplek

De meeste mensen werken gemiddeld 8 uur per dag, waardoor je werkplek een van de plekken is waar je de meeste tijd van de dag doorbrengt. Het is dus belangrijk om te zorgen dat jijzelf of jouw baas deze plek zo goed mogelijk inricht. Dit is belangrijk voor de productiviteit en je eigen gezondheid. Je bureau en bureaustoel zijn twee belangrijke factoren die meespelen in de vraag hoe gezond jouw werkplek is. 

Bureau

Er bestaan tegenwoordig verstelbare bureaus, waardoor je ook eenvoudig staand kunt werken. Dit kan voordelig zijn wanneer je enigszins onrustig op je stoel zit omdat je al een tijd in dezelfde houding hebt gewerkt. Naast een goed gevoel, zorgt het ook voor een betere doorbloeding en concentratie. De verstelbare bureaus zijn eenvoudig te bedienen door middel van knoppen. De bureaus zijn wel duurder dan eenvoudige bureaus, maar zijn deze kosten zeker waard wanneer je kijkt naar de stijging in tevredenheid en productiviteit onder de werknemers.

Bureaustoel

Naast een verstelbaar bureau is een goede bureaustoel van groot belang. Naast het feit dat lang in dezelfde houding zitten niet goed voor je is, is een verkeerd afgestelde stoel nog veel schadelijker. Een verkeerd afgestelde stoel zorgt ervoor dat je onrustig zit en sneller voorover gaat zitten. Je kunt hierdoor rugklachten gaan ervaren die je natuurlijke houding negatief beïnvloeden. 

Beamer

Presentaties van de directie of van werknemers worden vaak gegeven wanneer er belangrijke informatie wordt gedeeld onder het gehele bedrijf. Om ervoor te zorgen dat de informatie goed blijft hangen onder de werknemers is het verstandig om gebruik te maken van een beamer in plaats van een groot scherm. Hier kun je eenvoudig dingen aanwijzen en blijft de informatie langer hangen bij het publiek. Heeft jouw bedrijf geen beamer ter beschikking? Dan kun je altijd eenvoudig een beamer huren

Koptelefoon

Geluidshinder kan zeer vervelend zijn wanneer je bijvoorbeeld aan het bellen bent met een belangrijke klant of als je geconcentreerd een tekst moet schrijven. We raden je daarom aan om een koptelefoon met noise cancelling aan te schaffen. Deze dempt al het geluid om je heen, waardoor je concentratie toe zal nemen en je productiever bent. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden