NBV Site

De geheimen van het ERP-systeem: een nieuw paradigma

Geplaatst op

Wil je ook makkelijker werken binnen je bedrijf? Er is een manier om slimmer te werken en geld te besparen. In deze blog nemen we de voordelen van een ERP-systeem met je door. De vraag: wat is een erp-systeem? staat centraal. Kijk snel met ons mee en laat je verrassen door de efficiëntie van dit systeem.

Lering trekken uit het verleden

ERP is een antwoord op de problemen die door de jaren heen ontstaan zijn op het gebied van ICT. Met de komst van de verschillende applicaties voor verschillende doeleinden in een bedrijf, werd het een stuk lastiger om alle software samen te laten werken. Er ontstonden een aantal problemen waaronder: datacorruptie en de noodzaak data te vertalen naar een ander format. Deze twee problemen zijn met elkaar verbonden. Door het vertalen of converteren naar een ander bestandstype kunnen er fouten optreden. Het werken met verschillende software zorgt voor nog probleem, namelijk dat de verschillende afdelingen vaak niet goed met elkaar kunnen communiceren. Dit kan voor vervelende situaties zorgen waarbij de inkoop niet weet hoe het staat met de verkoop, wat weer kan resulteren in het probleem dat de voorraad niet bij gehouden wordt.

De voordelen van ERP

Met het ERP-systeem is een nieuw paradigma ontstaan waardoor het een stuk makkelijker geworden is om te werken en samen te werken. De implementatie van een ERP-systeem zijn een aantal problemen uit de weg te ruimen: de communicatie en corrupte data. De eerste is eenvoudig uit de wereld, omdat het met een ERP zo is dat alle afdelingen werken vanuit een centrale database. Op deze manier heb je geen lat van:

  • Dubbele data
  • Ontbrekende data
  • Corrupte data

Want alle data wordt een keer ingevoerd en is vanuit een bestand door het hele bedrijf opvraagbaar. Van ontbrekende data is geen sprake meer, want een klant wordt volledig ingeschreven en daarna is het een kwestie van de volledige data opvragen. Corrupte data behoort ook tot het verleden, want data hoeft niet meer vertaald te worden van de ene software naar de andere. Elke afdeling heeft een eigen module en kan bij de gegevens in de database (als je de afdeling deze rechten geeft). De geheimen van het ERP-systeem zijn: 100% communicatie, feilloze data en een strakke bedrijfsvoering (management op alle gebieden, zoals verkoop en inkoop die samenwerken.)

Conclusie

Werken met een ERP-systeem is een manier om de problemen op de zaak, zoals corruptie van data en communicatieproblemen op te lossen ( in wezen zijn deze twee natuurlijk hetzelfde). De implementatie van ERP is een manier om efficiënter te werken en geld te besparen, want nee verkopen omdat je voorraad op is, zorgt voor een slechte beurt bij je klant.

Meer lezen?

Leer meer over onze biologische partners en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Houd ons in de gaten zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Gerelateerde berichten

Query’s met Microsoft SQL Server: Ontketen de kracht van database queries

De cursus Query’s met Microsoft SQL Server van SpiralTrain.nl kan u helpen uw queryvaardigheden naar een hoger niveau te tillen door diepgaande...

Lees meer

Wat is SEO?

Wanneer u de woorden “zoekmachineoptimalisatie” hoort, hebben we het over het helpen van een website om hoog te scoren in de organische...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden