NBV Site

De beste interieurtips voor jouw thuiskantoor

Geplaatst op

Steeds meer mensen verlangen naar een goed ingericht thuiskantoor. Een speciale ruimte in huis waar je lekker aan de slag kunt en kan concentreren op je werkzaamheden. Allemaal leuk en aardig, maar om van je thuiskantoor-plannen werkelijkheid te maken is een flinke klus. Want hoe blijft het leuk genoeg om in je thuiskantoor te werken? Op de bank in de woonkamer is geen goede werkplek voor de lange termijn. Maak kennis met onze interieurtips voor het creëren van het perfecte thuiskantoor.

Overzichtelijk en georganiseerd

Een veel voorkomende fout in het inrichten van het thuiskantoor is dat het snel te rommelig wordt. Het is dan verleidelijk om allerlei opslagkasten en opbergbakken aan te schaffen. Dat gaat juist niet goed werken zonder een goed organisatieplan. Het wordt dan heel gemakkelijk om al het werk mee naar huis te nemen, om vervolgens alles kwijt te raken in de diepe krochten van je opslagkasten. Voordat je begint met inslaan van kantoorartikelen raden we aan om goed na te denken over de organisatie. Wat wil je straks gaan bewaren? Denk aan administratiewerk, usb-sticks tot je favoriete koffiebeker. Laat je in ieder geval niet meeslepen door de gedachte dat je per se alle kantoorartikelen moet kopen. Het gaat erom wat je daadwerkelijk gebruikt en wat jij persoonlijk nodig hebt.

Verlengstuk van je eigen woning

Het interieur van je thuiskantoor hoeft er niet daadwerkelijk uit te zien als een strak ingerichte kantoorruimte. Doe alsof het je eigen woonruimte is en een verlengstuk van je huis. Er hoeft geen scheidingslijn te zijn zodra je de thuiswerkruimte binnenstapt. Het is juist de kans om de ruimte zo te personaliseren dat je optimaal kan werken. Hier moet je scherp in zijn. Denk goed na over de ideale werksetting en voorkom juist dat je een ruimte inricht met te veel afleiding.

Het decoreren van de ruimte

Kantoordecoratie is een belangrijk onderdeel van de inrichting van je ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto in glas van je gezin of vrienden. Decoreer met dezelfde themakeuzes als in je woning. Zo voel je nog meer thuis in je werkruimte. Ben je bijvoorbeeld een plantliefhebber? Ga dan los met plantkeuzes. Zorg dat je over de basis beschikt, zoals een ergonomisch goed ingesteld bureau, stoel en lampkeuzes. Vervolgens kun je aan de slag met het decoreren van de ruimte met persoonlijke attributen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden