NBV Site

Certificering van je medewerkers: wel zo veilig!

Geplaatst op

Bouwplaatsen en fabrieken zijn plekken van bedrijvigheid, maar herbergen ook potentiële gevaren wanneer de veiligheid niet op orde is. Het kan zijn dat je als werkgever de verschillende richtlijnen niet volgt als het gaat om de inrichting van je bedrijf. Ook kan het zijn dat medewerkers geen certificaten hebben voor het werk dat ze doen. Wanneer je bijvoorbeeld met zware machines werken is het wel erg fijn om te weten dat ze precies op de hoogte zijn van de functionaliteit van deze machines en hoe zij er mee om moeten gaan. 

Bij https://www.noriskveiligheidsopleidingen.nl/ bieden ze tal van cursussen aan om het kennisniveau van je medewerkers op orde te krijgen. 

Heftruck certificaat 

Wanneer met een heftruck werkt dan gaat het er vaak omdat er zware ladingen gehesen worden. Als meer dingen fout gaan kunnen er grote dodelijke ongelukken gebeuren. Het is mogelijk dat er een heftruck uit balans raakt en bijvoorbeeld omvalt en daarbij hele stellingen omgooit. Natuurlijk kan het ook zijn dat een heftruck te zwaar beladen is en waardoor deze kapot gaat. Er zijn allerlei situaties te verzinnen waarbij ook het leven van de bestuurder in gevaar komt. Door de medewerker op een cursus te sturen zal het duidelijk worden wat het apparaat wel en niet aankan en hoe daarmee omgegaan moet worden.

Hoogwerker certificaat

Wanneer medewerkers met een hoogwerker aan het werk zijn, is het belangrijk dat ze op de hoogte zijn van de verschillende regels die rond het werken met een dergelijk object gelden. Omdat de hoogte aanzienlijk is, is het belangrijk dat de verschillende veiligheidsprotocollen altijd gevolgd worden. Wanneer je de medewerkers op cursus stuurt, zullen ze precies weten hoe met een hoogwerker omgegaan dient te worden. Dat je dus bijvoorbeeld nooit een hoogwerker op een alternatieve wijze moet verlaten, maar altijd via de daarvoor bestemde route. 

BHV-certificaat 

Het is altijd belangrijk dat wanneer er toch per ongeluk iets gebeurt binnen het bedrijf, dat er dan iemand is die hulpverlening kan geven. Nog beter zal het zijn als er meerdere mensen zijn die bedrijfshulpverlening kunnen geven. In dit geval is het erg belangrijk een aantal medewerkers aan te wijzen en hen op cursus te doen voor het BHV-certificaat. Tijdens deze cursus leren medewerkers wanneer ze wat kunnen doen in termen van eerste hulp geven aan gewonde collega´s. 

Gerelateerde berichten

Veiligheid en groei van betonplaten

In onze samenleving spelen betonplaten een vaak onopgemerkte, maar essentiële rol, waar ze niet alleen bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie...

Lees meer

Optimaal Profiteren van een Professioneel Administratiekantoor voor Bedrijven

Een goed beheerde administratie vormt het fundament van elk succesvol bedrijf. Het is de sleutel tot het nemen van weloverwogen beslissingen, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden