Wanneer je een wandeling maakt, is de kans groot dat je wel een plaats tegenkomt waar afzetlint hangt. Het kan namelijk in verschillende situaties gebruikt worden. In dit artikel wordt er meer uitleg gegeven over wat de mogelijkheden zijn.

Gratis stockfoto met barrière tape, camera, cameraman

Waarvoor kan het gebruikt worden?

Bedrukt afzetlint kan zowel in positieve situaties gebruikt worden als bij noodgevallen. Wanneer er een ongeval is gebeurd, zie je vaak dat de politie afzetlint gebruikt om te voorkomen dat mensen in een bepaalde straal van het ongeval komen. In positieve gevallen kan afzetlint gebruikt worden bij bepaalde evenementen. Dit kan bijvoorbeeld om de zone van de fietsen aan te duiden. Mogelijkheden genoeg met andere woorden.

Wat zijn de mogelijkheden bij het bedrukken?

Wanneer je afzetlint wil laten bedrukken, moet je op voorhand weten wat je juist wil. Hoeveel meter moet het lint zijn? Hoe dik moet het zijn? De minimumlengte voor een rol lint is vaak honderd meter.

Ook de boodschap dat op het lint moet gedrukt worden. Het is aan te raden dat de boodschap niet te lang is zodat het duidelijk te lezen is. Wanneer je het lint wil gebruiken als waarschuwingslint, zijn boodschappen vaak niet nodig. Kleurencombinaties zoals rood en wit worden vaak gebruikt om onder meer gevaar aan te duiden.

Gratis stockfoto met bandje, besef, betoging

Laat een offerte maken

Indien je interesse hebt om bedrukt afzetlint aan te kopen, kan je best op voorhand een offerte laten maken. Geef duidelijk weer wat je graag op je rol gedrukt ziet worden en hoeveel rollen je nodig hebt. Duidelijke communicatie voorkomt mogelijke problemen nadien.