NBV Site

Als het schrijven van je scriptie niet lukt

Geplaatst op

Je hebt de eindstreep bijna bereikt. Je hoeft alleen nog je scriptie te schrijven en dan ben je afgestudeerd. Het schrijven van een scriptie is voor de een een fluitje van een cent, de ander heeft er de grootste moeite mee. Het schrijven van je scriptie vereist planning en discipline. Dat is niet altijd even makkelijk. Er zijn een hoop dingen die je kunt doen om te zorgen dat je je scriptieperiode goed doorkomt. In dit artikel vind je tips die je kunnen helpen bij het schrijven van je scriptie. 

Maak een globale indeling

Bedenk van te voren wat je wilt onderzoeken en belichten. Vaak is er over een onderwerp zoveel te ontdekken dat je onmogelijk alles kan vertellen. Probeer het onderwerp van te voren dus goed af te bakenen. Per hoofdstuk kun je alvast een aantal onderwerpen en deelonderwerpen neerzetten die je wilt bespreken. Bedenk hoeveel ruimte je per onderwerp wilt besteden. Zo houdt je je doel voor ogen en het helpt om de focus te bewaren. 

Gratis stockfoto met aan het leren, academie, afgestudeerden

Plan je werk 

Bedenk welke activiteiten je wanneer gaat uitvoeren en in welke volgorde. Probeer in te schatten hoeveel tijd je eraan kwijt bent. Verdeel de activiteiten over de beschikbare tijd. Probeer vast te houden aan de planning die je hebt gemaakt. Houd ook bij hoeveel tijd je daadwerkelijk kwijt bent geweest aan een bepaald onderwerp, om te bepalen of je tijdsinschatting klopte. 

Selectieve Aandacht Foto Van Man Met Laptop

Scriptiebegeleiding

Loop je helemaal vast bij het schrijven van je scriptie en krijg je last van stress of paniek of raak je gedemotiveerd? Dan kun je ook denken aan scriptie begeleiding. Met scriptiebegeleiding krijg je hulp om je scriptie binnen de gestelde tijd op een goede manier af te ronden. Je kunt hierbij denken aan hulp over de keuze van een onderwerp of hulp bij het plannen van je scriptie. Je kunt ook inhoudelijk hulp krijgen. Bijvoorbeeld over het formuleren van een hoofdvraag. Via Studielab kun je scriptiebegeleiding krijgen door ervaren begeleiders. Alle begeleiders zijn jarenlang werkzaam geweest als docent of onderzoeker op universiteiten.

Gerelateerde berichten

Het geheim achter succesvolle videoproducties

De digitale wereld heeft in de afgelopen jaren een enorme verschuiving gezien naar visuele content. Video’s zijn overal: op sociale media,...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden