NBV Site

6 nuttige tips voor een geslaagd groepsuitje in Utrecht

Geplaatst op

Een groepsuitje in Utrecht is een activiteit binnen of buiten werktijd waarbij je samen met je collega’s nader tot elkaar komt. Maar hoe weet je nou of het groepsuitje dat je hebt bedacht gaat werken voor jouw team van collega’s? Ze zeggen altijd, een goede voorbereiding is het halve werken daarom geven wij je 6 nuttige tips voor een geslaagd groepsuitje Utrecht.  Hiermee kun je het verschil maken én tijd besparen! Dat noemen wij win-win.

Tip 1: Wat is de verwachting van je collega’s?

Als je weet wat de verwachtingen van je collega’s zijn, kun je hier op inspelen met de organisatie. Je wil natuurlijk dat iedereen een leuke dag heeft en voorkomen dat het een totale mismatch wordt. De Dom beklimmen terwijl er een aantal collega’s slecht ter been zijn is natuurlijk geen goed idee! Ga dus na wat je collega’s leuk vinden om met elkaar te doen en houdt hier rekening mee met de activiteiten bedenken. Je kunt nooit iedereen blij maken, maar als je hier wel je best voor doet sta je al 1-0 voor!

Tip 2: Kies een aantal mensen die de organisatie op zich nemen

Met elkaar een groepsuitje organiseren is natuurlijk veel leuker dan in je eentje! Als je met een team van collega’s de organisatie op je neemt kun je de taken verdelen en overleggen. De een is verantwoordelijk voor de uitnodigingen terwijl de ander weer de contactpersoon is van bijvoorbeeld Uitjesbureau Utrecht. Let wel op dat je een klein team samenstelt die ook nog eens goed met elkaar kunnen samenwerken. Dan kan het alleen maar een groot succes worden!

Tip 3: Bepaal het doel en thema van het uitje

Het is belangrijk dat je het doel en thema van het groepsuitje vooraf bepaald. Hierdoor kun je de juiste activiteit uitkiezen. Gaat het om de jaarlijkse teambuilding? Dan is het een goed idee om een stadsspel of dinerspel te kiezen met veel samenwerkingsopdrachten. Wil je je medewerkers wat nieuws leren? Kies dan voor een workshop die aansluit bij het doel van de dag. Hebben jullie iets speciaals te vieren zoals een jubileum? Wat dacht je van een spectaculair bedrijfsfeest met alles erop en eraan? Denk hier van te voren goed over na want het kan veel impact hebben op de dag zelf!

Tip 4: Kies een dag dat veel collega’s kunnen

Hoe zorg je ervoor dat de opkomst van het door jou georganiseerde groepsuitje hoog is? Het is altijd een kunst om de juiste datum te prikken en er zullen altijd collega’s zijn die er niet bij kunnen (of willen) zijn! Maak een datumprikker met verschillende data zodat collega’s zelf in kunnen vullen wanneer zij kunnen. De populairste datum wordt dan de dag van het groepsuitje! Houdt altijd rekening met vakantieperiodes. Het is niet handig om dan een uitje te plannen, omdat veel mensen dan al plannen hebben gemaakt. Wil je liever niet dat collega’s de volgende dag met een kater op kantoor verschijnen? Kies dan voor een vrijdagavond! Iedereen kan in het weekend lekker uitbrakken en is maandag weer fris en fruitig op kantoor.

Tip 5: Maak vooraf teams en mix verschillende afdelingen

Stel op tijd de teams samen zodat dit niet op de dag zelf nog hoeft. Als je met een groot gezelschap bent, is het leuk om verschillende afdelingen door elkaar te mixen. Hiermee verhoog je het teambuilding element, omdat verschillende collega’s elkaar zo echt goed leren kennen. De opdrachten tijdens stadsspellen en dinerspellen zijn gefocust op teambuilding, samenwerking en communicatie. 

Tip 6: Kies een verrassende en originele activiteit

Trek je personeel uit zijn of haar comfort zone tijdens een originele activiteit in Utrecht! Een lach workshop, een plat Uteregs workshop of een extreem spannend stadsspel zoals Hunted (ook wel bekend van het populaire tv-programma). Uitjesbureau Utrecht is het enige evenementenbureau die in samenwerking met producent IDTV deze unieke game heeft ontwikkeld. Je wordt net als op tv achtervolgd door Hunters. Terwijl je met je teamgenoten uit handen probeert te blijven, moeten jullie verschillende opdrachten voltooien. Lukt het jou om op tijd bij het extractiepunt aan te komen of word je opgepakt?

Wij hopen dat je dankzij deze tips beter voorbereid bent op jouw groepsuitje in Utrecht. Wil je nou zeker zijn van een originele teambuilding activiteit neem contact met ons op en onze ervaren event managers zorgen er samen met jou voor dat er nog lang wordt nagepraat over jullie bedrijfsuitje!

Gerelateerde berichten

Optimaal Profiteren van een Professioneel Administratiekantoor voor Bedrijven

Een goed beheerde administratie vormt het fundament van elk succesvol bedrijf. Het is de sleutel tot het nemen van weloverwogen beslissingen, het...

Lees meer

Personeelsfeest ideeën: Onvergetelijke feesten met Flitz Events

Een personeelsfeest is een uitstekende manier om de moraal te verhogen, de band tussen collega’s te versterken en waardering te tonen voor het...

Lees meer

Query’s met Microsoft SQL Server: Ontketen de kracht van database queries

De cursus Query’s met Microsoft SQL Server van SpiralTrain.nl kan u helpen uw queryvaardigheden naar een hoger niveau te tillen door diepgaande...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden