NBV Site

5 tips om je boekhouding op orde te houden

Geplaatst op

Wist je dat veel ondernemers vastlopen op de boekhouding? Dat boekhouden niet iets is wat je graag doet, dat begrijpen we. Maar toch is het erg belangrijk dat jij je boekhouding op orde houdt. Zo behoud je een goed overzicht van de financiële situatie van jouw bedrijf waardoor je betere keuzes kunt maken. Daarnaast dient je boekhouding als verantwoording naar derden; zoals de bank of de Belastingdienst. Daarom is het erg belangrijk om je boekhouding op orde te houden! Lees snel verder voor 5 handige tips.  

Zorg voor een goede basis

Een goede basis is bij boekhouden erg belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat je altijd gestructureerd je boekhouding bijwerkt. Iedere onderneming is verplicht om inkomsten en uitgaven bij te houden. Wat je verder moet bijhouden, hangt af van je branche en rechtsvorm. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van welke onderdelen jij verplicht bent om bij te houden en welke regels hiervoor gelden.

Werk op vaste momenten de boekhouding bij

Boekhouden is vast niet je grootste hobby maar wel ontzettend belangrijk. Plan daarom wekelijks een vast moment waarop jij je boekhouding gaat bijwerken. Verwerk op dat moment alles van de afgelopen periode.

Bewaar je boekhouding overzichtelijk

Als ondernemer ben je verplicht je boekhouding 7 jaar te bewaren. Daarom is het erg belangrijk dat je alles overzichtelijk en veilig bewaard. Zorg daarom ook voor een digitale back-up; zo weet je zeker dat je belangrijke documenten niet zomaar kwijtraakt.

Controleer jaarlijks je boekhouding

Plan aan het einde van het jaar een moment in om je gehele boekhouding te controleren. Niet alle documenten hoef je 7 jaar te bewaren, sommige kunnen al eerder worden weggegooid. Zoek je gehele boekhouding goed uit, zorg voor overzicht en maak een back-up van alle documenten.

Schakel een boekhouder in Boekhouden is een tijdrovende klus waar veel regels aan verbonden zijn. Je kunt er daarom voor kiezen je gehele of een deel van de boekhouding uit te besteden aan een boekhouder. Zo kun jij je focussen op wat echt belangrijk is! Ook de jaarlijkse check kun je uitbesteden aan een boekhouder, zo behoud je zelf wel het financiële overzicht van je onderneming.

Wil je meer leren over boekhouding? Klik op de link!

Gerelateerde berichten

Veiligheid en groei van betonplaten

In onze samenleving spelen betonplaten een vaak onopgemerkte, maar essentiële rol, waar ze niet alleen bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie...

Lees meer

Optimaal Profiteren van een Professioneel Administratiekantoor voor Bedrijven

Een goed beheerde administratie vormt het fundament van elk succesvol bedrijf. Het is de sleutel tot het nemen van weloverwogen beslissingen, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden